Meclis toplantısında konuşan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "2023 yılı, ülkemizi derinden sarsan deprem ve sel felaketleri ile acılı bir yıl oldu. Bu felaketlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

“HALKIMIZA HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN”

2023 yılının son günlerinde, Kuzey Irak bölgesinde icra edilen Pençe Kilit Harekatı'nda bölücü terör örgütüne mensup hain teröristlerin saldırısı sonucu 12 kahraman askerimiz şehit oldu. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak ve onları her daim anmak için, Karamehmet Mahallemizde yapımı devam eden meydana 'Karamehmet Şehitler Meydanı' adını vermeyi uygun gördük. Bu kararın alınmasında katkı sunan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Şehitlerimizin adını yaşatacağımız Karamehmet Şehitler Meydanı halkımıza hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Ergene Belediyesi, vatandaşa ucuz ve kaliteli ekmek hizmeti sunuyor Ergene Belediyesi, vatandaşa ucuz ve kaliteli ekmek hizmeti sunuyor

BİR CADDEYE 100. YIL ADI VERİLECEK

Ergene Belediye Meclisinde ayrıca 2023 yılının Türkiye Cumhuriyetinin yüzüncü yılı olması nedeniyle ilçedeki bir caddeye 100. Yıl Caddesi adı verilmesi kararı da alındı. Cadde ve Sokak İsimleri Komisyonunda görüşülerek değerlendirilecek olan önerinin ardından komisyonca belirlenecek olan uygun bir caddeye 100. Yıl adı verilecek.