Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkmasının ardından Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, listeler hakkında ve seçimde oy kullanacak kişilerin yaşayacağı sorunların önüne geçmek için açıklamalarda bulundu.

BAŞARILAR DİLEDİ

70 No’lu hat hizmete sunuldu: Sefer saatleri belli oldu 70 No’lu hat hizmete sunuldu: Sefer saatleri belli oldu

Seçimlerde aday olan kişilere başarılar dileyen ve seçim listelerinin muhtarlıklarda duracağı süre hakkında açıklamalarda bulunan Muhtar Dilsiz, ‘’Öncelikle 14 Mayıs’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm siyasi parti genel başkanlarına ve Tekirdağ Milletvekili adaylarımıza başarılar diliyorum. Seçmen listelerine gelecek olursak 20 Mart tarihi ile Türkiye genelinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından muhtarlıklara gönderildi. 2 Nisan saat 17.00’a kadar seçmen listeleri tüm Türkiye genelinde muhtarlıklarda askıda kalacak. Bu zaman zarfında vatandaşlarımız muhtarlıklarına gelip seçmen listelerinde isimleri olup olmadığına bakabilirler.’’ dedi.

"HAFTASONLARI DA SEÇMEN LİSTELERİ GÖRÜLEBİLİR"

Seçim öncesi yaşanacak aksiliklerin önüne geçmek için yapılacaklardan bahseden Dilsiz, ‘’Vatandaşlar, olası bir kötü durumda, adres kaydı bulunmaması durumunda, seçmen listesinde bulunulmaması durumunda bağlı oldukları nüfus müdürlüğüne gidip kendilerini seçmen kütüğüne dahil ettirebilirler. Bahsetmiş olduğum süre içerisinde yani 20 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında cumartesi – pazar günleri dahil olmak üzere muhtarlıklarımız vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edecek. Seçmen kütüğünde yerleşim adresi esas alındığından dolayı vatandaşın en son yerleşim adresi neresiyse orada oy kullanma hakkına sahiptir. Fakat öğrencilerimiz seçim günü okul bölgesinde olacaklar ise 2 Nisan’a kadar bulunacakları yerdeki nüfus müdürlüğüne gidip adres kaydını oraya aktarıp orada oy kullanabilirler.’’ ifadelerini kullandı.

"18 YAŞINDAKİ GENÇLERİN BİR ŞEY YAPMASINA GEREK YOK"

18 yaşındaki seçmenler hakkında açıklamalarda bulunan Dilsiz, ‘’Vatandaşlarımızdan şöyle sorular geliyor. İstanbul’da, Ankara’da misafir olacağım orada oy kullanabilir miyim? Hayır kullanamazsınız misafir oy diye bir şey yoktur. Bir vatandaş hangi adreste kayıtlıysa oyunu orada kullanabilir. Az önce de söylediğim gibi 2 Nisan’a kadar oy kullanacağınız adrese kaydınızı aldırmanız gerekmektedir. 18 yaşındaki gençlerimizi YSK direk seçmen listelerine dahil ediyor. 18 yaşındaki gençlerimizin herhangi bir şey yapmasına gerek yoktur. Yaş kapsamında şöyle bir yanlış anlaşılma olabilir doğum tarihi 2005 14 Mayıs’a kadar 18 yaşında olan seçmenlerimiz oy kullanabiliyor dolayısıyla 15 Mayıs 2005 doğumlu bir kardeşimiz oy kullanamıyor.’’ diye konuştu.

"E-DEVLET ÜZERİNDEN GÖRÜLEBİLİR"

Seçmen listelerini muhtarlığa gelip göremeyeceklerin e-devlet üzerinden seçim kütüğüne erişebileceklerinden bahseden Muhtar Dilsiz, ‘’Eğer vatandaşlarımız muhtarlığa gelemeyecek kadar yoğunlar ise e-devlet şifresi ve Google arama kısmına yurtiçi seçmen sorgulama yazdıkları takdirde seçmen kütüğünde kaydımızın olup olmadığını görebiliyoruz.’’ dedi.

seckin-dilsiz-2