Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adaylığını duyuran Özgür Sönmez, ekibi ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Ziyareti dolayısıyla Sönmez’e teşekkür eden Kapaklı Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Çil, Sönmez ve ekibine çıktıkları yolda başarılar diledi.

Aday adaylığı başvuru sürecinin uzatılmasıyla ilgili konuşan Sönmez, “Sıkıştırılmış bir takvim vardı, uzatılması yeni gelecek olan adaylar için bir rahatlama oldu. Genel merkez için de adayların belirlenme süreci kolay değil, onun için bu sıkışık takvimi anlayabiliyoruz” dedi.

Genel merkezin ön seçimle ilgili ayın 1’i ile 3’ü arasında toplantısı olduğunu belirten Sönmez, “Dediğim gibi süreç ve zaman kısıtlaması var, bu kısıtlamadan dolayı da yetiştirilemeyeceği söyleniyor. Bildiğiniz gibi Yüksek Seçim Kurulu’na ilgili başvuruların yapılması gerekiyor. Şu an başlasak 45 gün kalaya kadar bu süreci anca tamamlayabiliyoruz.

“BU SÜREÇTE HERKES MÜCADELESİNİ VERECEK”

Çerkezköy özelinde konuşacak olursak, 12 mahallenin olduğu çok geniş bir alana sahip. 45 günlük bir sürede toparlama şansımız olmaz. O yüzden takvim daha erken açıklanırsa çok daha iyi olur. Parti gözetiminde temayül yoklaması gibi bir ön seçim yapılırsa daha iyi olabilir. Genel merkez ne belirlerse o, bu süreçte herkes mücadelesini verecek" dedi.

Yerel seçimlerde adayların çok önemli olduğunu söyleyen Sönmez, “İşte burada yerel özelinde doğru adayları seçmek çok önemli. Doğru kişiler doğru yerlerde görevlendirilmeli. Hem başkan adayı hem meclis üyelikleri çok önemli ve çok değerli onun için planlamalar ona göre yapılmalı" dedi.özgür-sönmez-kapaklı-gazetesi-ziyaret1

ÇİL: SEÇİMLER DEĞİŞİYOR FAKAT YÜZLER DEĞİŞMİYOR

CHP’li Başkan, makam aracını halkın hizmetine sundu CHP’li Başkan, makam aracını halkın hizmetine sundu

Kapaklı’da 20-30 yıldır aynı yüzlerin siyasette olduğunu belirten Adem Çil, “Parti gözetmeksizin, seçimler değişiyor fakat yüzler değişmiyor” diyerek siyasette değişim yaşanması gerektiğini belirtti.

Adem Çil’in sözlerine katıldığını belirten Sönmez, “Aslında bunların belli dönemlerle sınırlandırılması gerekiyor. Bu düzenleme yapılırsa aslında devir daim kendi kendine oluşur ve çok değerli olur. Çünkü nesil ve algılar değişiyor. Kapaklı’da, doğru aday ve doğru ekiple seçim çok kolay kazanılabilir” dedi.

Çerkezköy'de aday adaylığı başvurularıyla ilgili konuşan konuşan Sönmez, “Şu an için aday adaylığına başvuran Engin Camcı, Funda Serfice, Barış Erdoğan ve ben varım. Beklentiler eyleme geçerse sanırım 1-2 kişi daha adaylığını açıklar diye düşünüyorum. Çıkmaz ise bu dörtlü arasında sonuç belirlenecek” dedi.

Projelerinden bahseden Sönmez, “Açıkçası bizim Çerkezköy’de kendi özelimizde hazırladığımız projeler var. 12 mahallemizi mikro planlarla, daha sonra bu planları bir çatı altında birleştirerek makro planlarla yapmayı planladığımız projeler bulunuyor.

"GECE SAAT 11.00’LERDE TAKIMLAR ANTRENMAN YAPMAYA ÇALIŞIYOR"

Projeleri ana hatlarıyla söyleyecek olursam. Mesela bir su sorunumuz var, spor alanı ve saha sorunumuz var. Gece saat 11.00’lerde takımlar antrenman yapmaya çalışıyor. Bunları karşılayacak çözümler bulmamız lazım. Sanayi ile halkın doğru ve koordineli bir şekilde çalışmasını sağlamamız lazım. Çevre kirliliği sorununu çözmemiz gerekiyor. Bundan sonraki imar planlarınıda buna göre yapmamız gerekiyor. Çatısı enerji sistemleriyle olan, çatısında su toplanabilen yapılar yapmamız gerekiyor. Deprem gerçeğimiz var maalesef, şu an unutulmuş durumda. Tüm bunları ele alarak çözümler üreteceğiz” diye konuştu.