Tarım ve Orman Bakanlığı, toplu tüketim yerlerinde kızartmada kullanılmakta olan katı ve sıvı yağlara ilişkin denetimler için 24 Ocak’ta denetim seferberliği başlattı.  81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan denetimler Tekirdağ’da da devam ediyor. 

Köy Enstitüleri 84. kuruluş yıl dönümü kutlandı Köy Enstitüleri 84. kuruluş yıl dönümü kutlandı

2 ŞUBAT’A KADAR DEVAM EDECEK

Denetimlerde özellikle toplu tüketim yerlerinde hizmet sunan işletmelerde oluşabilecek riskleri bertaraf etmek ve kamu sağlığı ile tüketicilerin gıda güvenilirliği açısından korunmasını sağlamak için bu işletmelerde yapılan denetimler 2 Şubat tarihine kadar devam edecek.

İDARİ YAPTIRIM UYGULANACAK

Tekirdağ İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol ekiplerince yapılacak denetimlerde; mevzuat ile belirlenen kriterlere uymayan yağlardan numune alınarak analiz edilecek ve sonuçta uygun olmayan işletme ve ürünlerine idari yaptırım uygulanacağı belirtildi.

“BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, “Tarladan sofraya kadar olan aşamalarda gıdanın her adımını kontrol altında tutmanın ve güvenilir gıdayı vatandaşlara sunmanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek vatandaşlarımızın, gıda ile ilgili olumsuz bir durumla karşılaşıldığında ALO 174 gıda hattını aramalarını, bunun gıda güvenilirliği ile tüketici menfaatleri açısından büyük önem arz ediyor” diye konuştu.