Kapaklı’da kurulan Samsun dernekler federasyonlarıyla ilgili açıklama yapan Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mustafa Keleş, “İki federasyonun bir araya gelmemesi nedeni ile Kapaklı Samsunlular Derneği olarak almış olduğumuz karar doğrultusunda hiçbir federasyonun yanında olmayacağız.” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan  Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mustafa Keleş, şu ifadeleri kullandı:

“Çok kıymetli Samsunlu hemşerilerim! Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde 2003 yılında kurulan Samsunlular Derneği, Tekirdağ'ın en büyük İl derneklerinden biri olmaktadır.

Dernek üyelerimizin ve bütün hemşerilerimizin bilmesi gereken çok önemli bir konuyu paylaşmak isteriz. Kapaklımızda Trakya Tekirdağ Samsunlular adı altında iki federasyon kurulmuştur. Bu iki Federasyonu faaliyete geçiren Hasan Acar ve Bilal Acar arkadaşlarımız hemşerilerine ve toplumumuza faydalı faaliyetlerde ve hizmetlerde bulunmak istemiş olsalar bile farkında olmadan hemşerilerimizin bölünmesine yol açmışlardır. Kapaklı Samsunlular Derneği olarak kardeşliğin, birlikteliğin, beraberliğin oluşmasını sağlamaya çalışarak iki federasyonu bir araya getirmek istemiş olup; iki federasyonun ayrı ayrı olmayacağını, tek federasyon olarak birlik beraberlik içerisinde olunması gerektiği düşüncesine vardık.

Kıymetli hemşerilerim! iki federasyonu devam ettirmek isterseniz birleşerek birlik beraberliği oluşturmanızdan yanayız. Birliğimizi, beraberliğimizi oluşturmaktan yana olmayan kardeşliğimizin bir arada olmasını temenni etmeyen kişi veya kişiler, içinde yaşadığımız topluma ve hemşerilerine hiç bir konu ve alanda hizmet etmek için değil şahsi düşünüp şahsi menfaatler içeren oluşumlar kurmanın düşüncesindedirler.

Yol ve kaldırım yapım çalışmaları devam ediyor Yol ve kaldırım yapım çalışmaları devam ediyor

Anadolu'nun bağrından kopup gelen tüm halkımız ile beraberlik içerisinde kardeşlik içerisinde Kapaklımızda tüm dernekler ve hemşerilerimizle mutlu bir yaşam ortamı oluşturmanın temennisi içindeyiz. Bu sebepten dolayı kurulmuş olan iki federasyonun bir araya gelmemesi nedeni ile Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı olarak dernek yönetimi ile almış olduğumuz karar doğrultusunda hiçbir federasyonun yanında olmayacağımızı arz ederiz.”