Araç plakalarında karekod uygulaması başladı. 1 Ocak 2024’ten sonra tescil ettirilen tüm araçlarda karekodlu plaka zorunlu hale geldi. Karekod uygulaması ilk olarak yeni satış ve devir işlemlerinde uygulanacak. Plakanın değişmesi gereken tüm durumlarda, üzerinde karekod ve 12 haneli seri numarası bulunan plakalar kullanılacak. Araç sahiplerinin eski plakalarını değiştirme zorunluluğu bulunmuyor.

1 OCAK İTİBARİYLE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, yaptığı açıklamada, “1 Ocak 2024 tarihi itibariyle yürürlüğe giren yönetmelik ile plakalarda barkot sistemi karekod ve 12 haneli seri numarası bulunan plakaların kullanımına başlanmıştır.

Buradaki asıl amaç merdiven altı kaçak plaka basımlarının ve APP dediğimiz plakaların basımlarının önüne geçmektir. Aynı zamanda yapılan bu işlevin daha kontrollü olmasını sağlamaktır. Hali hazırda araçlarda kullanılan tescilli plakalarının değiştirilmesi zorunlu değildir.

Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu gerçekleştirildi Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu gerçekleştirildi

1 Ocak 2024 tarihinden sonra ilk defa yapılacak tescil işlemlerinde yeni alım satımlarda bahsi geçen uygulama başlamıştır. Ayrıca plaka değişikliklerinde plaka kayıplarında veya TÜVTÜRK’ten ağır kusur olarak geçen plakaların değiştirilmesi söz konusudur. Bunların dışında herhangi bir işlem İçin plakaların değiştirilmesi zorunlu değildir.” dedi.