Ankara Sat Zarifoğlu Spor Salonunda oynanan karşılaşmaya Mehmet Ozan Çakar yönetirken, karşılaşmaya OGM Ormanspor Cevat Alper Özcan, Göktürk Gökalp Ural, Mertcan Solkol, Servet Kurnaz, Yavuz Koça, Oğuzhan Tosun, Görkem Fırat Güneri, Mehmet Yakar, Eric Buckner, İan Miller, Saadettin Donat kadrosu ile çıktı. Kapaklıspor ise Utku Pelit, Troy Franklin, Kaan Yıldırımkanlı, Mervin Jefferson, Emir Bozyiğit, İbrahim Pınarer, Baha Korkmaz, Serkan Özver, Kristian Nikolov, Harun Can Doğan ve Cem Han kadrosu ile çıktı.

İLK PERİYODU ÖNDE TAMAMLADI

Dengeli başlayan karşılaşmanın ilk dakikaları 5-5'lik eşitlik ile geçildi. Rakibine göre üç sayılık atışlarda sayılar bulan Kapaklıspor ilerleyen bölümleri önde geçerken, Ormanspor ise skoru eşitlemesini bildi. Son hücumda Nikov’un basketiyle öne geçen Kapaklı ilk periyodu 22-20 ile noktaladı.

KAPAKLISPOR KAÇTI ORMANSPOR YAKALADI

Taşkıranlar Samsungücü evinde 4 golle kazandı Taşkıranlar Samsungücü evinde 4 golle kazandı

Çekişmenin ikinci periyotta sürdüğü karşılaşmada Troy Franklin’in üçlükleriyle Kapaklıspor üstünlüğü eline aldı. Yayın gerisinden Nikolov ile alev alan Kapaklı farkı üst üste bulduğu üç üçlükle farkı 6’ya çıkardı (37-43). Basit top kayıplarına giden Ormanspor rakibine cevap vermekte zorlandı. Son bölümde Ian Miller ile etkili olan ev sahibi ekip 01:30 dakika üstünlüğü eline aldı ve devreyi 52-50 noktaladı.

ORMANSPOR FİNAL PERİYODUNA ÖNDE GİRDİ

Üçüncü periyoda da Kapaklı Franklin ve Nikolov ikilisiyle yayın gerisinden yüzdeli başlarken, geçiş hücumlardan sayılar bulan ev sahibi ekip karşılaşmada tekrar öne geçti ve farkı da üç sayıya kadar çıkardı.  Bu dakikalarda rakibini iyi savunan Ormanspor, rakibinin hücumu tamamlanmasına izin vermedi. Son bölümde Harun Can Doğan ve Marvin Jefferson ile rakibini geçerek Kapaklı sayıyı bulsa da üstünlüğü eline alamadı. Üçüncü periyodu Ormanspor 74-73 önde tamamladı.

MAĞLUBİYET İLE AYRILDI

Final periyoduna Ormanspor Ian Miller’ın üst üste sayılarıyla başladı. Kapaklıspor ise Harun ve Franklin ile ayakta kalmaya çalışırken, son bölümlerde hızlı hücumlarla Ian Miller ve Eric Buckner’la iyi ritim yakalayan Ormanspor farkı da açtı. Basit top kayıpları yapan Kapaklıspor kalan bölümlerde oyundan tamamen koptu. Üstünlüğünü sürdüren ev sahibi ekip Ormanspor karşılaşmadan da 11 sayılık üstünlükle 97-86 galip ayrıldı.

MİLLER'DEN 34 SAYI

OGM Ormanspor’da  Miller 34 sayı 7 asist ile maçın yıldızı olurken, Eric Buckner 18 sayı 13 ribaund, Göktürk Ural 15 sayı, Bilgehan Diril 12 sayı ile oynadı. Kapaklıspor'da Kristijan Nikolov 23 sayı ile takımının en skorer ismi olurken Troy Franklin 22 sayı 5 asist, Harun Can Doğan 18 sayı, Marvin Jefferson 10 sayı 10 ribaund ile oynadı.