Kapaklı Sitespor evinde puan kaybetti Kapaklı Sitespor evinde puan kaybetti

Bornova Belediyesi Atatürk Spor Kompleksinde Pazar günü oynanan karşılaşmayı Yücel Çilingir yönetirken, yardımcılıklarını ise Niyazi Yasin Kahraman ve Ali Osman Kanık yaptı. Ev sahibi Bornova Belediyesi Karşıyaka karşılaşmaya Joshua Patton, James Frazier, Eray Akyüz, Enis Çöl, Eren Ocaktürk, Buğra Çal, Azizcan Özdemir, Mert Konuk, Eylem Eminoğlu, Alp Oktay, Erbey Paltacı, Haktan Yavaş kadrosu ile çıktı.

Kapaklıspor ise karşılaşmaya; İsmet Avşar, Şahin Ekmen, Marvin Jefferson, Cem Han, Harun Doğan, Utku Pelit, İbrahim Pınarer, Serkan Özver, Alperen Demir, Burak Dilmaç kadrosu ile çıktı.

İLK PERİYODU EV SAHİBİ EKİP ÖNDE KAPATTI

Karşılaşmanın ilk periyodu karşılıklı sayılarla geçerken, ev sahibi ekip Bornova Belediyesi, Patton ve Frazier’in sayılarıyla ilk dakikalarda önde geçti. Kapaklıspor ise Baran Avşar ve Harun Doğan’ın sayılarıyla aradaki sayı farkını indirdi. Karşılaşmanın ilk periyodunu ise ev sahibi ekip Bornova Belediyesi 24-23 önde tamamladı.

KAPAKLISPOR TOPARLANDI

Karşılaşmanın ikinci periyodun da ise Kapaklıspor savunmasını sertleştirdi. Rakibini sık sık hataya zorlayan Kapaklıspor bulduğu sayılarla karşılaşmada üstünlüğü eline aldı. Bu periyotta rakibine kolay sayı şansı vermeyen Kapaklıspor 15-10’luk seri ile karşılaşmanın ilk devresini 38-34 önde tamamladı.

KAPAKLISPOR ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SÜRDÜRDÜ

Karşılaşmanın üçüncü periyodun da iki takımın karşılıklı sayıları oldu. Rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyen Kapaklıspor İsmet Baran Avşar, Şahin Ekmen, Harun Doğan’ın sayılarıyla aradaki sayı farkını korudu. Periyodun sonlarına doğru Kapaklıspor’un hatalarını iyi değerlendiren ev sahibi ekip Bornova Belediyesi Eray Akyüz, Frazier ve Patton’un sayılarıyla farkı indirdi. Karşılaşmanın üçüncü periyodunu da Kapaklıspor 61-56 üstün tamamladı.

MAĞLUBİYETLE AYRILDI

Karşılaşmanın final periyodun da ise Kapaklıspor, Baran’ın sayıları ile aradaki sayı farkını korurken, ev sahibi ekipte ise Frazier’in sayıları ile ayakta kalmaya çalıştı. Karşılaşmanın bitimine 6 dakika kala Eray’ın üst üste kaydettiği yedi sayı ile Bornova Belediyesi 69-64 öne geçti. Karşılaşmanın bitmesine 13 saniye kala Kapaklıspor Serkan Özver farkı 2 sayıya (75-73) çekti. Bornova Belediyesi'nde Mert Konuk’un serbest atışları skoru belirledi: 77-73.

ERAY AKYÜZ SON PERİYOTTA YILDIZLAŞTI

Bornova Belediyesi Karşıyaka da özellikle son periyotta müthiş bir oyun ortaya koyan Eray Akyüz 16 sayı 3 ribaund, 6 asist ile yıldızlaşırken, James Frazier 15 sayı (1/7 üçlük), 9 ribaund, 6 asist, Joshua Patton 15 sayı, 8 ribaund, 2 asist, Mert Konuk 10 sayı, 3 ribaund ile oynadı. Kapaklıspor da ise İsmet Baran Avşar 21 sayı (3/6 üçlük), 5 asist, Harun Can Doğan 14 sayı, 3 ribaund, 3 asist, Şahin Ekmen 14 sayı, 5 ribaund, 3 asist ile oynadı.