Başakşehir Koleji tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yılı kutlamaları kapsamında Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlediği program büyük ilgi gördü.

3 AYLIK HAZIRLIK

Yaklaşık 3 ay hazırlık yapan Başakşehir Koleji öğrencileri, hissettikleri yoğun duyguları en güzel şekilde seyircilere aktardı. Sahne dekoruyla da göz dolduran gecede, 2,10 m’lik Çanakkale Şehitleri Anıtı, gerçeğini aratmayan top arabaları, siperler ve semazen gösterisi dikkat çekti.

‘’ASIL KAHRAMANLAR ŞEHİT DÜŞEN ATALARIMIZDIR’’

Gösteride öğrenciler, kendileri gibi küçük yaşta askere giden “mekteplileri” andıktan sonra 200 uçağa karşı tek uçak, Mehmet Çavuş önderliğindeki 20 asker ve ilaç olmadığından çocuğunu kaybeden doktor gibi imkânsızlıklarla elde edilen harikulade başarılara değindiler. Devamında da kardeşlerine “Asıl kahramanlar; Süperman, Batman gibi günümüz çizgi karakterleri değil Çanakkale’de bizim için şehit düşen atalarımızdır!” diye sosyal mesaj vermeyi unutmadılar.

‘’ÖZEL EĞİTİMİN FARKI BUDUR’’

Geceye katılan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “İşte özel eğitimin farkı budur. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin büyük bir özveri ile hazırladıkları bu güzel gecede adeta o günleri yaşadık.” diyerek beğenisini ve takdirini dile getirdi.

AFRİN’DEKİ MEHMETÇİK'TEN MESAJ!

Geceye damgasını vuran şey ise şuan Zeytin Dalı Operasyonu’nda görev yapan askerlerin videolu mesajındaki “ Şehit atalarımıza da kavuşsak, ailelerimize de kavuşsak bizim için şereftir, VATAN SAĞ OLSUN!” sözleri oldu. Gecenin sonunda misafirlere Hoşaf dağıtıldı.