Genel seçim sonuçları ve yerel seçimler hakkında Kapaklı Gazetesine açıklamada bulunan 2004-2019 dönemi Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Yerel seçimle genel seçim arasındaki farkı biz 2019 yılında ayırt edemedik. Ben bunu vatandaşa söylememe rağmen vatandaş bunu anlayamadı.” diye konuştu.

Gazetemize özel açıklamalarına ilk olarak genel seçimi ve sonrasını değerlendirerek başlayan Mandalı, “Yerel seçimlerden bahsetmekten ziyade genel seçimin rüzgarları acaba durağan bir duruma geldi mi? Bunun cevabını vermek lazım. Bu seçimde kaybeden ya da kazanan olmadı. Biz isterdik ki Türkiye kazansın ama bugün itibarıyla almış olduğumuz haberlere göre maalesef negatif rüzgarlar esmeye başladı. Zamlar furya şeklinde neredeyse yüzde 60 civarında hızlı esmeye başladı.

TÜRKİYE’DE KAZANAN OLMADI

Ekonomi bu kadar kötü yönetilmesine rağmen burada hala buğran yaşandığını görüyoruz. Göreve geldiklerinde 1 Lira 65 Kuruş verdiğinizde 1 Euro alıyordunuz. 1 Lira 55 Kuruş verdiğinizde ise 1 Dolar alıyordunuz. Şu an da bu durumlara baktığımızda Euro ve Dolar almak için 29 Lira ve 26 Lira vermeniz gerekiyor. Aradaki enflasyon farkının içten içten Türkiye’yi kamusal anlamda zarara sürüklediğini görsel olarak sizler de gördünüz. Türkiye’de kesinlikle kazanan olmadı.” dedi.

“BU BİR SENERYOYDU, VATANDAŞIMIZ YEDİ”

Yaptığı konuşmada yerli otomobil TOGG'un seçime olan etkisi hakkında da konuşan Mandalı, “Biz TOGG arabasını anlatırken sanki vatandaşımız alabilecekmiş gibi bir durum var. TOGG Kapaklı’ya geldi, bir baktık birkaç gün sonra Kırklareli’nde plaka değişmiş ama aynı TOGG orada. Asgari ücret alan vatandaşımız bile TOGG sahibi olabilecekmiş gibi bir hava estirildi. Bu bir senaryoydu, siyasi görsellikti vatandaşımız da bunu yedi. Bu yerli üretim olan TOGG, İHA ve SİHA’lara karşı olan yok. Ama biz bunların yerli sermayeden olmasından yanayız.

6-7 MİLYON YABANCININ OY KULLANDIĞINI BİLİYORUZ

Şu an baktığımız zaman Türkiye’de 17 milyon yabancının vatandaşlık konumunda olduğunu ve bu 17 milyonun içinde 6 – 7 milyonunun oy kullandığını biliyoruz. Hatta yurtdışındaki vatandaşlarımızın yüzde 70’inin Cumhur İttifakına oy kullandığını gördük.” ifadelerini kullandı.

“ALLAH TÜRKİYE’Yİ İYİ YÖNETECEKLERE NASİP ETSİN”

Asgari ücretin zaman içinde erdiğinden de bahseden Mandalı, “Merkez Bankası kapsamında aşağı yukarı 75 milyar Dolar civarında ekside olduğumuz ifade ediliyor. Yani bu kadar KDV oranlarının arttırılması, zamların yapılması yani bu da neyi gösteriyor sizin almış olduğunuz TL bazındaki maaşınız erdiğini gösteriyor. Siz isterseniz 20 bin Lira yapın asgari ücreti zaman içerisinde bunun erime şansına sahip olduğunu görüyorsunuz. Biz ithalat değil ihracat yapmamız lazım. Dün beğenmediğimiz ekonomi bakanını bugün bakanlık koltuğuna oturttuk. Ne kadar yanlış bir Türkiye yönettiğimizi gördük. Allah Türkiye’yi iyi yöneteceklere nasip etsin.” diye konuştu.

“ÜLKEYİ KÖTÜ YÖNETİYOR OLABİLİR AMA İYİ MÜSLÜMAN”

Devlet yönetiminde din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması gerektiğinin öneminden de bahseden Mandalı, “Biz okuyan toplumlar arasında değiliz. Biz din ile devlet işlerini birbirine karıştırdık, ayırt edemedik. 1934 yılında hem kadına seçme ve seçilme hakkını hem de soy ismi kanunu ve diyanet işleri başkanlığını kurduğunda Mustafa Atatürk’ün söylediği bir söz var; Din işleriyle devlet işlerini birbirinden ayrı tutalım. Şimdi benim vatandaşımsa diyor ki; bu ülkeyi kötü yönetiyor olabilir ama iyi Müslüman. Biz 1919’da da Müslümandık, Osmanlı zamanında da Müslümandık. Bu din işlerinden dolayı AK Parti iktidara geldi.” dedi.

“TAYYİP ERDOĞAN KAPAKLI’YI YÖNETMEYECEK”

Yerel seçimlerde partilerin önemi ölmadığını söyleyen Mandalı, “Yerel seçimle genel seçim arasındaki farkı biz 2019 yılında ayırt edemedik. Ben bunu vatandaşa söylememe rağmen vatandaş bunu anlayamadı. Çünkü sadece bir tane İrfan Mandalı vardı. 2019 Döneminde 4. döneminde kaybetti. Ben bunu vatandaşa anlatamadım. Kılıçdaroğlu Kapaklı’yı yönetmeyecek, Tayyip Erdoğan Kapaklı’yı yönetmeyecek. Bunun yerel seçim olduğunu bilelim. Bunun yerel seçim olduğunu artık anlamamız lazım. Yerel seçime 8 ay kaldı bizim bunu vatandaşa anlatmamız lazım.

'ARKANDAYIM' DEDİ, 'ÖNÜNDEYİM' DEDİ NE SOYLU GELDİ NE DE BAŞKASI

Geçen seçimlerde eski İçişleri Bakanı Süleyman Solyu geldi, 'arkandayım' dedi, 'önündeyim' dedi, 'ne gerekiyorsa yapacağım' dedi. Seçimden sonra ne Süleyman Soylu geldi ne de başka birisi. O belediye koltuğunda değişiklik yapılabilmesiyle ilgili benden en az bir 10 adım önde olması lazım gelecek olan kişinin ama maalesef bırakın 10 adım ilerde olunmasını 20 adım geride olunduğunu görüyorum şu an. Herhangi bir şekilde sorun çözen değil sorun yaratan oldu. Kapaklı’da 10 yıl kaybettiğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'den Başkan Yüceer'e ziyaret Özgür Özel'den Başkan Yüceer'e ziyaret

“İCRAAT OLARAK HERHANGİ BİR ŞEY OLMADIĞINI GÖRÜYORUZ”

Kapaklı’nın 500 milyon Liralık borcu olduğunu ifade eden Mandalı, “550 milyon TL’lik yer satılmasına rağmen hala Kapaklı Belediyesi’nin 500 milyon TL’lik borcu olduğunu görüyoruz. Arkadaşımız zaman zaman bunu 150 milyona 200 milyona indiriyor ama söylem olarak, icraat olarak herhangi bir şey olmadığını görüyoruz.

BİZİM YAPTIKLARIMIZ KAKA ONLARIN YAPTIKLARI MUBAH

Neymiş ben büst yapmışım. Büst yaptık 4 bin 500 TL’ye. Neden peki büst yaptık? 1986 yılında biz belediye olduk. Kimdi başkanımız, Recep Güven ondan sonra kim var? Şemsettin Dubaz ondan sonra kim var? Enver Özel daha sonra da İrfan Mandalı... Şimdi bunları tarihe yansıtabilecek bir konumu büst yapıyorsunuz, Kapaklı’nın tarihini oraya yansıtıyorsunuz. İnsanlar zaten cehaletin içerisinde olduğu için, detaylı bilgiye sahip olmadığı için, İrfan Mandalı heykelini yapmış diyorlar. Biz büst yaptık orada da Kapaklı’nın tarihi yazıyordu. Bizim yaptıklarımız kaka onların yaptıkları mubah oldu. Biz yerel seçimlerde partileri araç olarak görelim, amaç olarak görmeyelim.” dedi.

“KAPAKLI’DA OTURDUĞUNDAN ŞÜPHE EDERİM”

Son olarak Kapaklı’yı yönettiği 15 yıl boyunca yaptıklarından söz eden Mandalı, “Siz 15 yılda ne yaptınız?' diyen arkadaşa ben şunu söylerim; 20 bin nüfus ile Kapaklı’yı almışım 125 bin göç gelmiş buraya demek ki buraya bir şeyler yapılmış. Burada su akmasa, yollar olmasa, kültürel faaliyetler olmasa yani bunları sen görmemezlikten geliyorsan. O zaman ben senin Kapaklı’da oturduğundan şüphe ederim.

ARKADAŞLARIMIZIN AKLI ERMİYOR

200’ün üzerinde hiçbir şey yapmasa bile belediyeden maaş alan kişi var, bankamatikçi bunlar. Ben hala lafımın arkasındayım 13 milyon Lira borç ile bıraktım şu an 500 milyon borç var. Hala bir icraat yok. Beni 15 yıl ile yargılayacaksa arkadaş 20 bin nüfustan 125 bin nüfusa ben hiçbir şey yapmadıysam bu insanlar neden geldi diye sormak istiyorum. Ama bu arkadaşlarımızın aklı ermiyor.” diye konuştu.