Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Yörükoğlu Sokak’ta 400 metrekare alan içerisinde Turut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Turut ve kardeşleri tarafından yaptırılan Hacı Halis Turut Cami’nin açılışı yapıldı.  

İLK NAMAZ KILINDI 

Açılışa Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Müftüsü Şemsettin Şimşek, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Mecit Çoğal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Salih Azbay, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Ömer Karadeniz ve Süleyman Ak, Kapaklıspor Kulübü Başkanı Cengiz Vural, Kapaklı ve Çerkezköylü iş insanları ve vatandaşlar katıldı.  

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Baba Halis Turut, hayırsever iş insanı Murat Turut, ve kardeşlerine Kapaklı Müftüsü Şemsettin Şimşek tarafından plaket verildi. Daha sonra iş insanı Murat Turut kısa bir konuşma yaptı. Turut, “Caminin inşaatına Aralık ayında başladık ve hızlı bir çalışmayla kısa sürede tamamladık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kapaklı’ya bir cami daha kazandırma hedefimiz var, yer verilmesi durumunda inşaata kısa sürede başlayabiliriz. Açılışımıza katılan herkese teşekkür ederim.” dedi. 

Edilen duaların ardından Hacı Halis Turut Camii, kılınan ilk Cuma namazıyla ibadete açıldı. Cuma namazı çıkışında cemaate lokum ikram edildi.  

EYLÜL AYINDA AÇILMASI BEKLENİYOR 

Yol ve kaldırım yapım çalışmaları devam ediyor Yol ve kaldırım yapım çalışmaları devam ediyor

İş insanı Murat Turut ve kardeşleri tarafından yaptırılarak Müftülüğe devredilen Hacı Halis Turut Camii’nin yanında bulunan ve yapımında sona gelinen Rahime Turut Kur’an Kursu ise yakın bir zamanda faaliyete geçecek. 

Hacı Halis Turut Cami’nin ve 4-6 yaş çocuklara Kur’an eğitiminin verileceği Rahime Turut Kur’an Kursu’nun resmi açılışının ise Eylül ayında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımıyla yapılması bekleniyor. 

haci-halis-turut-cami-kapakli-5haci-halis-turut-cami-kapakli-4haci-halis-turut-cami-kapakli-3haci-halis-turut-cami-kapakli-2haci-halis-turut-cami-kapakli-1