Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de ayakçı olarak tabir edilen kayıtsız emlak işi yapan kişilerin emlakçıları ve vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.

“EN BÜYÜK SORUNUMUZ AYAKÇILAR”
Kapaklı Emlakçılar Derneği olarak yakın bir zamanda kurulduklarını söyleyen Özel, emlak sektöründeki esnafları mağdur olmamaları ve birlik beraberlik içerisinde olmaları için emlakçılar derneğine üye olmaya davet ederken, “Ayakçılar emlak sektörünün en büyük sorunlarından bir tanesi. Ama maalesef bu arkadaşları piyasaya sokan da yine bizim içimizdeki bazı esnaf arkadaşlar. Emlakçılıkla ilgili bir yasa olmadığı için yasadaki boşluğu kullanan bazı kişiler vergi kaydı, resmi evrakları olmadan da bu işleri yapabiliyorlar. Vergi dairesi resmi emlakçıları denetliyor, fakat korsan olarak bu işi yapan ayakçılar için herhangi bir denetim olmuyor” dedi.

 

kemal-ozel-kapakli

“EMLAK OFİSİ VATANDAŞIN GÜVENCESİDİR”
Kapaklı’da yatırım yapmak veya gayrimenkulünü satmak isteyen vatandaşların mağdur olmamaları için tercihlerini emlakçılardan yana kullanması gerektiğini söyleyen Özel, “Vatandaş ayakçıya giderse fiyat yükselir, ama direkt emlakçıyla muhattan olursa daha uygun fiyata yeri alabilir. Ayrıca yaşanacak aksi bir durumda vatandaş ayakçıyla iş yaptığında karşısında muhatap bulamıyor. Emlakçının yeri adresi bellidir. Bir sorun yaşandığında rahatlıkla ulaşabilir ve sorununu çözebilir. Bir emlak ofisi her zaman için vatandaşın güvencesidir” dedi.
Konuşmasının sonunda tüm emlakçıları Emlakçılar Derneği çatısı altında birleşmeye davet eden Özel, “Emlakçılar Derneği olarak emlakçı dostlarımızı “Ayakçı” emlakçılara prim vermemeye davet ediyoruz” dedi.

“AYAKÇILAR EMLAK SEKTÖRÜNE BÜYÜK DARBE VURUYOR”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Emlakçılar Derneği yönetim kurulu üyesi ve Enes Emlak & İnşaat firması sahibi Bilal Acar ise ayakçılar yüzünden bir müteahhit ve emlakçı olarak alıcıya ulaşmakta zorluklar çektiklerini söylerken, “Ayakçılar emlak sektörüne büyük darbe vuruyorlar. Ayakçılar yüzünden hem esnaf hem vatandaş ciddi sorunlar yaşayabiliyor. Emlak Müşavirliği Kanunu’nun çıkması halinde kayıt dışı emlakçıların azalacağını düşünüyorum. Diğer türlü kayıt dışı çalışanlarla mücadele edilmesi mümkün değil” açıklamasında bulundu.

“OTOBÜS DURAKLARINDA MÜŞTERİ BEKLİYORLAR”
Savaş Gayrimenkul firması sahibi Safiye Savaş İse, ilçemizde emlakçıdan çok ayakçı olduğunu söylerken, “Özellikle merkez cami önünde herkesin elinde arsa çapları var. Cami önlerinde otobüs duraklarında müşteri bekliyorlar. Ayakçılar yüzünden yaşanmış bir sürü mağduriyetler var. Vatandaşlık 100 bin TL’lik yeri araya ayakçıların girmesiyle 120 bin TL’ye alıyor. Vatandaş emlakçıya gelse daha uygun fiyata alacak. Emlakçının aldığı komisyon oranı bellidir” dedi.

“YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”
Tapu Müdürlüğü önünde her gün çok sayıda korsan emlakçının beklediğini söyleyen Cimbek Emlak İnşaat firmasi sahibi Mehmet Aktürk, “Kayıt dışı çalışanlar hem bizlere hem vatandaşımıza zarar veriyor. Sektörde olan birisi olarak durumdan oldukça rahatsızız. Biran önce bu konunun çözülmesi ve daha fazla mağduriyetlerin yaşanmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

“KARDEŞ KARDEŞTEN KOMİSYON ALIYOR”
Ay Emlak firması sahibi Murat Aydın ise korsan emlakçılığın önüne geçilemeyeceğini söylerken, “Kardeşin kardeşten, Babanın oğuldan komisyon aldığına şahit olduğumuz günler oldu. Bu yüzden korsan emlakçı sorununun çözüleceğine inanmıyorum. Vatandaşların bu konuda uyanık ve konuya duyarlı olmaları gerekiyor” açıklamasında bulundu.