Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu gerçekleştirildi Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu gerçekleştirildi

Kırklareli’de doğa yürüyüşüne çıkan 2 arkadaş yürüyüş esnasında göktaşı bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sedai Kavrık, göktaşlarını nasıl bulduklarını anlattı. Aslında göktaşlarını Kırklareli’de doğa yürüyüşü esnasında ilk fark eden ve bulanın arkadaşı Özkan Çalışkan olduğunu belirten Kavrık, farklı zaman ve farklı yerlerde iki çeşit göktaşı bulduklarını ve bunu sertifikalandırdıklarını söyledi.

doga-yuruyusu-goktasi-1

Kavrık, konuyla ilgili şunları söyledi: ''Bulduğumuz taşlar doğada bulunan diğer taşlara göre çok ağırdı ve ele alındığında karbon bırakıyordu. Daha sonra bunları mıknatısla test ettik. Bazılarının mıknatısa çok duyarlı bazılarının daha az duyarlı ve bazılarının da tamamen duyarsız olduklarını gözlemledik. Yapı itibariyle daha önce bulunmuş örnekleriyle aynı olduklarını fark ettik. Bulduğumuz taşların hepsi yanmış ve toprağa saplanmış haldeydi, üstelik bulunduğu ortama eğreti duruyorlardı. Üzerlerine ışık vurduğumuzda ise parlıyorlardı. Bulundukları yerde hiçbir yerleşim yeri de yoktu üstelik.

Araştırmalarımıza göre bu konuda uzman olarak, İzmir Buca’da Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim görevlisi Sayın Prof. Dr. Murat Hatipoğlu'na ulaştık. O'nun yönlendirmesiyle taşlarımızı, İzmir Gaziemir Sarnıçta bulunan ALS Laboratuvarına götürdük. Burada teslim alınan taşlarımız analizleri yapılmak üzere, bu alanda dünya çapında kabul görmüş ve verilerine en çok itibar edilen Kanada’daki ALS Laboratuvarına gönderildi. Taşlarımızın analiz raporu 15- 20 gün içinde elimize ulaştı. Buna göre her iki çeşit taşlarımızın içinde totalde 45 element olduğu tespit edilmiş. Bu taşlardan bazıları doğada bulunmayan, bazıları da çok nadir bulunan çok değerli elementlerden oluşuyor. Analiz raporunu taşlarımızla birlikte tekrar Sayın Hatipoğlu'na götürdük. Burada da doku ve diğer testleri yapıldı. Sonuç olarak analiz raporundaki kimyasal bileşimlerine göre elimizde dünya dışı oluşumlu olduğu tespit edilen LITHOSIDERITE (STONY IRON- KAYACIMSI DEMİRLİ) ve ECLOGITE (IRONY- DEMİRLİ) olmak üzere iki çeşit göktaşımız olduğu sertifikalandırılarak tescil edildi. Göktaşlarımızı güvenliği acısından tedbir amaçlı bir bankanın kasasında bulunduruyoruz. İyi bir alıcı çıkarsa, bilim adamı, müze, koleksiyoner gibi satmayı düşünüyoruz.''