4 Eylül Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2023 yılı Eylül ayı olağan toplantısının ilk oturumunda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Son yapılan hizmet memnuniyeti anketimizde 13 bin 571 vatandaşımızdan aldığımız geri dönüşlerle memnuniyet oranımız bir önceki yıla göre yüzde 1 oranında artarak yüzde 87.96’a erişmiş” dedi.

Toplantı öncesi bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Ağustos ayında Çanakkale’de hepimizi üzen yangın felaketini yaşadık. Yeni kurulan Afet Müdürlüğümüzle beraber yangının ilk anından itibaren bölgeye intikal ederek, gerekli destek faaliyetlerimizi yürüttük. Bir başka bilgiyi paylaşayım. Karaağaç’ta depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okulumuzun yerine yapılacak 24 derslikli okulun ihale tarihi belli oldu. İnşallah en kısa zamanda tamamlanır.” dedi.

MEMNUNİYET ORANI YÜZDE 87.96

Başkan Çetin, “Göreve geldikten sonra belediyede sistemsel bir kurumsallaşmayı sağlamak, performansları ölçerek, verimliliği ve memnuniyet kalitemizi artırmaya çalışıyoruz. Elbette ki aksayan yanları vardır. Mükemmelliğe ulaşmak bir süreç. Bu anlamda başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz ve tüm personelimizle vatandaş memnuniyetini iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızı düzenli olarak yapıyoruz. Son yapılan hizmet memnuniyeti anketimizde 13 bin 571 vatandaşımızdan aldığımız geri dönüşlerle memnuniyet oranımız bir önceki yıla göre yüzde 1 oranında artarak yüzde 87.96’a erişmiş. Bunu, hem belediyedeki çalışanların motivasyonu, hem de belediyemizin kurumsallaşması adına çok önemli buluyorum. Tüm belediye personelimize teşekkür ediyorum. Yeni ilçeyiz, eksiklerimiz elbette ki çok ama ilçenin gelişimi ve değişiminin mercek noktası belediyenin kendisi olması sebebiyle belediye içerisinde oluşturduğumuz sistemin, zaman içerisinde ilçenin genelinde hizmet kalitesini artırarak memnuniyetin daha iyi yere gelmesini, ilçemizin gelişmesini sağlayacağını düşünüyoruz.” ifadeleriyle konuşmasına devam etti. 

“BÖLGENİN TANINIRLIĞINI ARTIRDI”

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümünü 4. Kazak Gölü Festivali ile coşkuyla kutladıklarını belirten Başkan Çetin, “Festival düzenlemekteki amacımız bölgenin fark edilmesini sağlamaktı. Gelen her sanatçı doğal güzelliğe hayran oldu ve bölgenin tanınırlığını artırdı. Bundan sonra bu bölgenin sirkülasyonunu da göz önünde bulundurarak inşallah daha farklı bir konseptin içine sokup, ailelerin daha huzurlu zaman geçirdiği bir noktaya doğrun adım adım geliştireceğiz. Takdir edersiniz ki hiçbir şey bir anda olmuyor. Bunun bir süreç yönetimi, bir kültür oluşumu gerekiyor. Bu anlamda da çalışmalarımızın verimli olduğunu düşünüyorum. Ama daha iyi olması için de alınacak çok yolumuzun olduğunun da bilincindeyiz” diye konuştu.

memnuniyet-orani-cetin-2

FİLENİN SULTANLARI AYAKTA ALKIŞLANDI

Daha sonra Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve belediye meclis üyeleri Avrupa Şampiyonu olan Türk Milli Voleybol Takımını ayakta alkışlayarak tebrik etti.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Çetin’in konuşmaların ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Ardından yoklama yapıldı, gündem maddeleri okundu. İlk olarak Yazı İşleri Müdürlüğünün 28.08.2023 tarih 55774 Sayılı Meclis Üyesi Eray Güner’in asil katip üyeliğinden ayrılma isteğine istinaden 1 adet Asil Katip Üye seçimi konulu yazısı görüşüldü. Yapılan kapalı oyalamada asil katip üyeliğine meclis üyesi İbrahim Aktürk seçildi.

Yazı İşleri Müdürlüğünün 28.08.2023 tarih 55775 Sayılı Meclis Üyesi Eray Güner’in Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğinden ayrılma isteğine istinaden 1 adet Plan ve Bütçe Üye seçimi konulu yazısı görüşüldü. Yapılan açık oylamada İsmail Akdaş oy birliği ile komisyon üyeliğine seçildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 07.07.2023 tarih 52970 sayılı Pınarça Mahallesi 179 ada 11 parselde 2,24 metrekarelik belediye hissesi satışı oy birliğiyle kabul edildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 24.08.2023 tarih 55554 sayılı Fatih Mahallesi 758 ada 10 parselde 2.217,93 metrekarelik belediye hissesi satışı konulu gündemin dördüncü maddesi de oy birliğiyle kabul edildi.

memnuniyet-orani-cetin-1

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğüne 1 adet aracın 3 ay süre ile tahsisi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesinin ardından oturum, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi ile ortak işbirliği protokolü yapılması konulu yazının görüşülmesiyle devam etti. Protokol imzalanması için Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesinin ardından Boş Kadro Değişikliği konulu yazı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Eylül ayı meclis toplantısının ilk oturumu, Mali Hizmetler Müdürlüğünün müdürlüklerin taleplerine istinaden Ek Ödenek yapılması konulu yazısının görüşülmesi ile devam etti. İlgili gündem maddesinin oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesinin ardından, Kapaklı Belediyesi 2023 Yılı Ücret Tarifesinde Artış Yapılması konulu yazı da görüşülerek Tarife Komisyonuna havale edildi.

Mali Hizmetler Müdürlüğünün 28.08.2023 tarih 55668 sayılı Kapaklı Belediyesi Personel A.Ş.’nin 08.09.2023 tarihinde yapılacak olan Olağandışı Genel Kurul Toplantısında Kapaklı Belediyesi Temsil Yetkisi verilmesi konulu yazısının görüşülmesiyle gündem maddelerinin görüşülmesi devam etti. Söz konusu toplantıda Kapaklı Belediyesi’ni temsil etmek üzere Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in vekil tayin edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 25.08.2023 tarih 55650 sayılı belediyeye ait Cumhuriyet Mahallesi 498 ada 11 Parselde bulunan arsanın Kapaklı Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş’ye Sermaye Artırımına esas olmak üzere devri konulu yazısının görüşülmesini içeren gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

İlçe Emniyet Müdürü Aksoy’dan hayırlı olsun ziyareti İlçe Emniyet Müdürü Aksoy’dan hayırlı olsun ziyareti

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 25.08.2023 tarih 55651 sayılı belediyeye ait İsmetpaşa Mahallesi 389 ada 2 Parsel üzerinde bulunan Çocuk Akademisi ve Gündüz Bakımevi ve demirbaşlarının 5 yıllık intifa hakkının Kapaklı Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş.’ye Sermaye Artırımına esas olmak üzere ayni sermaye olarak konulması konulu yazısı görüşüldü. Söz konusu madde oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 28.08.2023 tarih 55713 sayılı Kapaklı Belediyesine tahsisli Karlı Mahallesi 129 ada 15 parsel 129 ada 48 parsel üzerinde bulunan Mantar Eğitim ve Üretim Tesisinin demirbaşları ile birlikte 5 yıllık intifa hakkının Kapaklı Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş’ye sermaye artırımına esas olmak üzere ayni sermaye olarak konulması konulu gündem maddesi de oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

EK GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet aracın 3 aylığına geçici olarak tahsis edilmesi talebi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Karaağaç mevkiinde 1. Etap yaklaşık 262 hektar alan için hazırlanan 1/1000 ölçekli nazım uygulama imar planı ile ilgili gündem maddesi görüşülerek oy birliğiyle İmar Komisyonuna havale edildi.

Atatürk Mahallesi 1100 ada 23 parselde bulunan 182,27 metrekarelik belediye hissesinin satışının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, Cumhuriyet Mahallesi 452 ada 4 parselde bulunan 22 metrekarelik belediye hissesinin satışı da oy birliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde de Atatürk Mahallesi’nde 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planında bulunan 2017 ada 17 parsel numaralı taşınmaza ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği de İmar Komisyonuna havale edildi.

İKİNCİ OTURUMU PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Eylül ayı meclis toplantısının ilk oturumu sona ererken, ikinci oturumun 7 Eylül Perşembe günü saat 14.00’da yapılması kararlaştırıldı.