10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kapaklı ve Çerkezköy’de görev yapan basın mensuplarını kahvaltıda ağırlayan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, gazetecilerin bu özel gününü kutladı. Programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan Çetin, "Kapaklı’da belediyenin çalışmalarından yüzde 80’in üzerinde memnuniyet var." diye konuştu.

"İYİ Kİ VARSINIZ"

Kahvaltıda yaptığı konuşmada sözlerine 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak başlayan Çetin, “Bugün 10 0cak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle sizlerle beraber bir kahvaltı yapalım, biraz sohbet edelim, biraz da dertleşelim istedim. Bu özel gününüzü öncelikle kutluyorum. Hepinize gayret gösterdiği, emek verdiği bu iş için iyi ki varsınız diyorum. Gayretleriniz için de teşekkür ediyorum.” dedi.

mustafa-cetin-BASİN-KAHVALTİ

"YETERİNCE DESTEK VEREMEDİK"

Belediye olarak yerel basına yeterince destek veremediklerini belirten Başkan Çetin, “Çok fazla gazetecilerimize destek veremedik. Basın Yayın Müdürümüz Serhat Bey bu konuyla ilgili bazı formüler üretmeye çalışıyor. İnşallah bu yıl abonelik konusunda sizlere katkı vermeye, emeğinizin karşılığını vermeye gayret edeceğiz.” diye konuştu.

"GENEL SEÇİMLER ÇOK YAKINDA"

2023 yılında yapılacak olan genel seçimleri hatırlatan Çetin, “Genel seçimler için çok yakın bir zamanda start verilecek. Bizlerde o zaman sizlerle daha fazla bir araya geleceğiz. Umuyorum ki hem bölgemizde hem de ülkemizde huzur içinde sükûnet içinde hayırlı bir seçim olur ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünde ülkemiz kalkınmaya, ilerlemeye gelişmeye devam eder.” ifadelerini kullandı.

"BELEDİYE KURUMSALLAŞTI"

Göreve geldikten sonra kurumsallaşmayla ilgili önemli bir yol kastettiklerini söyleyen Başkan Çetin, “Şu anda bizde 22 tane müdürlük var ve bu 22 tane müdürlükle alakalıda prosedürleri ve talimatları yasalara ve mevzuatlara uygun bir şekilde işletecek bir yapıyı kurmaya çalıştık. Şubat ayında vatandaş memnuniyetiyle alakalı Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) bir denetimine tabi olacağız. Cuma gününe kadar da İçişleri Bakanlığı’nın canlı e-belediye dediğimiz yazışmaların, muhasebelerin, ihalelerin, doğrudan teminlerin bakanlığa direkt entegre olacağımız bir programla start vereceğiz. Böyle bir kurumsallaşmayı ortaya koymaya çalışıyoruz. Geçen yıl yapmayı düşündüğümüz ancak fiyat artışlarından kaynaklanan sebeplerden dolayı ihaleye çıkamadığımız 7-8 tane proje var bu yıl hayata geçirmek istediğimiz. Şubat ayında gelecek olan yeni fiyatlarla beraber yaklaşık maliyetler belli olduktan sonra bunların ihalelerini gerçekleştireceğiz ve eksik kalan, söz verdiğimiz vaatleri de yerine getirebileceğimiz ihaleleri yapıp bu sene bunları da Kapaklı halkına kazandırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

"KAPAKLI, YÜZDE 80 ÇALIŞMALARDAN MEMNUN"

Kapaklı halkının belediye çalışmalarından memnun olduğunu söyleyen Başkan Çetin, “Çamlık Sosyal Tesisleri’nde belediyenin iştirak şirketi olan Kent A.Ş. faaliyet gösteriyor. Bunlar Kapaklı’da yoktu. Şu anda 4 tane tesisimiz var bu şekilde. Bunları vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Olumlu geri dönüşler alıyoruz. Ayrıca Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzün yapmış olduğu belediyenin performanslarını ölçtüğümüz anketler var. Kapaklı’da belediyenin çalışmalarından yüzde 80’in üzerinde memnuniyet var.” dedi.

"DEVLET HASTANESİ 2024'TE HİZMETE GİRECEK"

Kapaklı’da yapılan devlet yatırımları ile ilgili de bilgi veren Başkan Çetin, “Devlet yatırımları ile ilgili bu süreçte takip ettiğimiz projeler oldu. Bunlardan bir tanesi devlet hastanesi, oda inşallah bu yıl sonuna kadar bitmek üzere. Hastanenin 2024 yılında hizmete girmesini sağlayacağız. Nisan ayında hava şartları böyle devam ederse bitirip hizmete açılmasını planlıyoruz. İlçemizde devlet yatırımı olarak devam eden ilçe emniyet binamızın müteahhiti işi bırakmıştı. Tekrar ihaleye çıkarılacak. İnşallah bu yılın sonuna kadar da o binamız da bitecek. Kapaklı’da yoğun bir şekilde okul ihtiyacı var. Hayırseverler vasıtasıyla bu yıl da yeni okulları ilçemize kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

"ARITMA VE SU DEPOSU OLACAK"

Kapaklı’da yaşanan su sorunu ile ilgili gazetecilerin sorduğu soruya cevap veren Çetin, “TESKİ’nin altyapının yenilenmesi ile ilgili İller Bankası’ndan 75 milyonluk kredi talebi vardı. Bunu bizzat gidip onaylatmıştım. Farklı sebeplerden dolayı iş bir yıl kadar bekledi. Sonrasında TESKİ Kapaklı’da 6-7 tane kuyu kazıp suyu çıkarttı ancak suyun kalitesi arıtmadan şebekeye verilmeyecek kadar kötü olduğu görüldü. Bunun üzerine Kadir başkan ve o dönem TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz’le yaptığımız birebir görüşmelerde, alınmış bu kredinin arıtma tesisi için kullanılmasının daha doğru olacağını söyledik. Onlar da hemfikir oldu ve biz bunu Büyükşehir Meclisi’nden de geçirerek parayı arıtma için kullanalım dedik. Sonrasında uzun süre arıtmanın yapılacağı yer konusunda bir sıkıntımız oldu. Şu anda yapılan devlet hastanesinin az ilerisinde ormana yakın bir alanda bir yerimiz vardı. Bu yeri TESKİ’ye devrettik. Bu yere göre projeyi TESKİ Genel Müdürlüğü yaptı. Sadece arıtma değil, büyük bir su deposu da olacak. Aynı zamanda mevcut kuyuların su isale hattının oraya gelmesi projesi tamamlandı. Şimdi ihale süreci başlayacak. Bana göre bölgemizin en önemli sorunlarından bir tanesi su. Çerkezköy’de, Kapaklı’da gelecekte en çok suyla ilgili baş ağrıyacak gibi gözüküyor. Bu nedenle biz DSİ’yle de yer üstü sularının bölgemize getirilmesi ile ilgili de temaslarımızı yapıyoruz. Ayvacık Barajı’ndaki suyun gelmesiyle ilgili isale hattı Yeniköy’e kadar geldi. Yılsonunda inşallah o proje de tamamlanırsa yer üstü sularından da faydalanacağımız bir projeyi hayata geçirmiş olacağız.” dedi.

"RÜZGAR GÜLÜ ÇOK SIK ARIZA YAPIYOR"

Önceki dönem Kapaklı’ya kazandırılan Rüzgar Gülü ile ilgili konuşan Çetin, “Rüzgar Gülü’nün 7 milyona yakın bir borcu vardı. Biz devraldığımızda tamamını ödedik ancak çok sık arıza yapıyor ve bir parçası da yurt dışından temin ediliyor. Sözleşmede bir madde var arıza olması durumunda ilgili firmaya ceza kesiyoruz ama sık sık arıza yapıyor. Onun haricinde firmayla ilgili bir sorunumuz yok, borcumuzu ödedik, rüzgar gülü çalışıyor." dedi.

Kapaklı meclisi perşembe günü toplanacak Kapaklı meclisi perşembe günü toplanacak

"YAPILAN ÇALIŞMA ÇÖP OLDU"

Finansmanı Dünya Bankası (DB) tarafından karşılanan ve İller Bankası A.Ş. tarafından yürütülen geri dönüşüm projesi işi için 4 milyon Avro tutarında kredi alınmasıyla ilgili sorulan soruya da cevap veren Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Meclisten geçmesi için salt çoğunluk sayısı olan 17 oyun gerekiyordu. 16 kişi evet oyu kullandı. Dolayısıyla bizim kredimiz onaylanmadı. Bu proje 3 yıldır çalıştığımız bir projeydi. Geri dönüşüm projesi, atıkların değerlendirilmesi projesi. Bu sürdürülebilir şehirler kapsamında Avrupa Birliği’nin yürüttüğü bir proje. Avro üzerinden faizsiz kredi veriliyor. 5 yıl ödemesiz, 25 yıl geri ödemeli. 30 yıl Avro üzerinden geri ödemeli bir projeydi. 4 milyon Avro’ya ihtiyaç var denildi ama ihaleye çıkıldığında daha aşağıda bitebilirdi. Bu bölgenin bütün çöp problemini değerlendirme imkanımız vardı, bunun yanında istihdam yaratacak bir projeydi. Ama bir oyla salt çoğunluğu elde edemedik. Proje, yapılan çalışma çöp oldu.” ifadelerini kullandı.

“MECLİSE GELMEMEK ONLARI HAKLI ÇIKARMAZ”

Proje için mecliste red oyu veren ve meclise gelmeyen meclis üyelerine eleştirilerde bulunan Çetin, “Meclis üyeleri halk için, topluma faydalı projelere destek vermek için mecliste bulunmuyor. Topu taca atmak, topu çevirmek doğru değil. Bu konu Kasım ayında meclise geldi. Aradan 3 ay geçti. 3 ay boyunca bu konu komisyonda konuşuldu, tartışıldı. Sıfır Atık Müdürlüğümüz komisyondaki arkadaşlara konuyu anlattı. Onlar eksik bilgiye sahiplerse, meclise gelmemek onları haklı çıkartmaz. Meclise gelselerdi benim açıklamalarımı dinlerlerdi. Cumhur ittifakının bu anlamdaki davranışını ben doğru bulmuyorum. İlk defa da yapmıyorlar bunu. Her defasında ‘biz bilgilendirmedik, oldu bittiye getirildi’ gibi söylemlerle aslına bakarsanız asıl görevlerini unutuyorlar. Asıl görevleri Kapaklı halkı yararına güzel bir projeye destek vermek. AK Partili 2 meclis üyesi de başkan yardımcılığı görevinden alındıktan bu yana halka yönelik çalışmalara destek vermiyor. Onlar artık her şeye ‘hayır’ diyorlar.” diye konuştu.

“BORÇ 120 MİLYON TL”

Belediye borcu ile ilgili de konuşan Çetin, “Şu anda belediyenin 120 milyon TL kadar borcu var. Bizim yıl boyunca yapılan işler yıl sonuna devredilmeden hak edişler tamamlanıyor. Normalde 90 milyon TL civarında bir borcumuz vardı. Bunun 65 milyon TL’si zaten önceden gelen borç. Borç olur, zaten biz borç var diye çalışmayacağız demiyoruz.” ifadelerini kullandı.