Rodop ve Çetinçalı’dan Mustafa Taşkıran’a ziyaret Rodop ve Çetinçalı’dan Mustafa Taşkıran’a ziyaret

Kapaklı Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan ikinci oturumla tamamlandı. Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Canbazlar Caddesi’nin ihalesinin tamamlandığını ve Pazartesi günü çalışmaların başlayacağını belirtti.

BAŞKAN ÇETİN’DEN YILDIZKENT AÇIKLAMASI

Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci oturumu açılış ve yoklama ile başladı. Ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin gündem ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Çetin, “Bugün Karayolları 1. Bölge Müdürümüz Turgay Çolak Bey ile bir araya gelerek Yıldızkent Köprülü Kavşak projesinin son kontrollerini yaptık. Köprümüzün trafiğe açılmasına bir engel yok. Şantiye şefimiz ile görüşüp kısa süre içerisinde trafiği köprüden vereceğiz ve yan yol çalışmalarına başlayacağız, peyzaj çalışmaları da gerçekleştireceğiz. Aydınlatmayı da belediye olarak projelendireceğiz. İnşallah önemli bir hizmeti Kapaklı’ya kazandırmış olacağız. 7-8 aydır süren çalışmalar boyunca vatandaşımız büyük bir sabır gösterdi, çok teşekkür ediyorum.” dedi.

CANBAZLAR CADDESİ'NDE ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Canbazlar Caddesi’nin ihalesinin tamamlandığını ve pazartesi günü çalışmaların başlayacağını belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Projesini hazırlayıp Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne verdiğimiz konulardan tenis ve sosyal tesisinin ihalesi yapıldı, yakında çalışmalar başlayacak. Bahçelievler Mahallesi’nde Gazi Osman Paşa Camii yanında kamulaştırmasını tamamladığımız alana yapılacak mahalle konağının ihalesi yapılacak. Vahit İnce Üst Geçidi’nde büyükşehir belediyesi tarafından çalışmalar yapılıyor. Eski belediye meydanına da bir park çalışması ile ilgili ihale süreci var.” dedi.

Çocuk Akademisi ve Gündüz Bakımevi’nin elektrik ve doğal gaz bağlantı ve iç tefrişat çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü belirten Başkan Çetin, “Yakın zamanda asfalt ihalesine çıkacağız ve yarım kalan yerleri tamamlayacağız. Pınarça, Bahçeağıl ve Yanıkağıl mahallelerimizde de eksik kalan yerlerde kilit taş yol yapım çalışmalarımızı tamamlayacağız. İlçemizin büyümesine hizmetlerimizle katkı vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

İMAR KOMİSYONU RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

Başkan Çetin’in açıklamalarının ardından Cumhuriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi 801 ada ile 1354 adanın kesişiminde bulunan park alanına talihsiz bir kaza neticesinde hayatını kaybeden 9 yaşındaki Burak Sülayman Şahin’in ismini verilmesi konusunu içeren İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Söz konusu park alanının 07.02.2022 tarih ve 31 sayılı Belediye Meclisimizin kararı ile 20 yıl süre ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne Çocuk Trafik Eğitim Parkı yapmak koşulu ile tahsis edildiği ve şu anda Çocuk Trafik Eğitim Parkı yapım inşaatının devam ettiği anlaşılarak ilgili park alanına Burak Sülayman Şahin isminin verilmesi ve park alanı üzerinde yapımı devam eden Çocuk Trafik Eğitim tesisine de bu doğrultuda isim verilmesi hususunda Büyükşehir Belediyesine sunulmasının uygun olduğuna yönelik komisyonca oy birliğiyle alınan karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

RAVZA CAMİİ VE KÜLLİYESİ’NE 1 MİLYON TL DAHA YARDIM YAPILACAK

Ardından Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan 25.04.2023 tarih 49320 sayılı Ravza Camii ve Külliyesi İnşaatı için maddi yardım yapılması konusuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporu görüşüldü. Talep edildiği şekliyle Ravza Camii ve Külliyesi inşaatında kullanılmak üzere Kapaklı İlçe Müftülüğüne 1 milyon TL kaynak aktarılması ve bu doğrultuda ortak hizmet projesi yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesinin uygun olduğuna yönelik komisyonca oy çokluğuyla alınan karar mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Kapaklı Belediyesi 2022 Yılı Kesin Hesabı konulu yazısıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun oy okluğuyla aldığı karar mecliste de oy çokluğuyla kabul edildi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından sunulan 28.04.2023 tarih 49506 sayılı Kapalı Semt Pazarı Projesi Yapım işinde kullanılmak üzere kredi kullanılması konulu yazısıyla ilgili komisyonun oy birliğiyle aldığı karar mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Komisyon raporlarının görüşülerek karara bağlanmasının ardından oturumu sonlandıran Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, alınan kararların hayırlı olmasını diledi.