Candan Başkan mal varlığını açıkladı: 130 milyon lira Candan Başkan mal varlığını açıkladı: 130 milyon lira

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, UKOME’nin ticari plakalara yaptığı zam oranının yeterli olmadığını söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Başkan As, “Tüm giderlerimize yüzde 100, yüzde 150 zam yapılmasına rağmen bize verilen yüzde 30 zam oranı reva mıdır?” dedi.

“ASLA KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

Maliyetlerin aşırı derece arttığına dikkat çeken As, “Maliyetlerimizin, giderlerimizin yüzde 100, yüzde 150 arasında artış gösterdiği bugünlerde tarifelerimize yüzde 30 zam yapmak esnafımızı yok saymak, bizleri görmezden gelmek demektir. 28 Aralık 2022 tarihinde Tekirdağ UKOME toplantısında ticari plakalar için tarifelere istediğimiz en az yüzde 50 zam teklifimizin çok altında kalmış, taksilerde ve personel servis araçlarında yüzde 30, toplu taşımada yüzde 36 olarak belirlenmiştir. Bizler esnaf olarak günümüz şartlarına uygun hale getirilsin, biraz rahat nefes almak için talebimiz doğrultusunda zamların onaylanmasını beklerken, çıkan zam kararı bizim için hayal kırıklığı olmuştur. Çünkü, en son 15 Mart 2022’de tarifelerin güncellenmesi, o günün şartlarında yapılmış olup, o günden bugüne tüm giderlerimize yüzde 100, yüzde 150 zam yapılmasına rağmen bize verilen yüzde 30 zam oranı reva mıdır? Asla kabul edilebilir değildir.” dedi.

“ZAMLARI ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Diğer illere göre Tekirdağ’da belirlenen fiyatların çok düşük olduğunu belirten As, “Verilen zamların önümüzdeki UKOME toplantısında tekrardan gündeme gelip taleplerimiz doğrultusunda güncellenmesi gerekmektedir. Beklentilerimiz tamamen bu yöndedir. Çünkü bu tarifelere baktığımız zaman komşu iller ile değerlendirdiğimizde böyle düşük fiyatlara taşımacılık yapan il yoktur. Komşumuz olan İstanbul’da en son açıklanan taksi kısa mesafe ücretleri 40 TL olmuştur. Ama bu rakam bizde yeni tarife ücreti ile 33 TL olarak belirlenmiştir. Yıllardan beri toplu taşıma esnafımızın sırtında büyük yük olan ücretsiz taşınan yolcu sayısı her geçen gün artarak devam ederken bize devletimizin 2018 yılından bu yana esnafımıza verdiği aylık destek 1500 TL’dir. Verilen bu desteklemenin de tekrardan gözden geçirilip iyileştirme yapılması gerekmektedir. Çünkü, topladığımız para ile giderlerimizi karşılayacak durumda değiliz. Bu şartlarda vatandaşlarımıza kaliteli hizmet vermeyi bırakın, yakıt alacak para kazanamayacak duruma geldik. Trafik sigortası, şoför maaşları devamlı artarken personel seviş taşımacılığı yapan esnafımıza yüzde 30 zam vermek tam da bu günlerde sözleşme yenilemek için verilecek zamlar üzerinden değerlendirme yapılacakken, UKOME’nin bizlere uygun gördüğü bu zammı aklımızla alay etmek olarak değerlendiriyoruz. Zamları asla kabul etmiyoruz. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak şartıyla taksi ücretleri açılış 13 TL, km başı 8.25 TL, kısa mesafe 33 TL olarak belirlenmiştir. Toplu taşıma ücretlerinde ise kısa mesafe (indi-bindi) 8.50, indirimli tarife 5 TL olarak belirlenmiştir.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIN YENİ YILINI KUTLADI

Açıklamalarının sonunda tüm vatandaşların yeni yılını kutlayan Başkan As, ”2023 yılının ülkemiz için sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini dilerim.” dedi.