10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlediği program sonrası konuşan Çelebi, “Değerli Basın Emekçileri. Bu özel günde davetimizi kabul edip geldiğiniz için teşekkür ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum. Bugün sizlerin, çalışma hak ve Hürriyetlerinizin yasal zeminde kabul edildiği önemli bir gün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun Basın, demokrasimizin olmazsa olmazlarından biridir. Sizler toplumsal gelişmeleri tarafsız bir şekilde gündeme taşıyıp kamuoyu ile paylaşan çok önemli bir görevi yerine getirmektesiniz. Bu inançla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği "Basın ulusun ortak sesidir" Bilinciyle çalışan ve milletimizin ortak sesi olan siz basın mensuplarımızın yaşadığı sorunların farkındayım.

“GAZETECİLER TEHDİT EDİLİYOR”

Başkan Yüceer, Malkara’da incelemelerde bulundu Başkan Yüceer, Malkara’da incelemelerde bulundu

Gazetecilerin halklarının ihlal edildiği haberin serbest dolaşımının ve yurtdaşlara habere erişiminin engellendiği ülkemizde gazetecilik yapmaya çalışıyorsunuz. Her gün gazeteciler darp ediliyor, tehdit ediliyor ve göz altına alınıyorlar. Pek çok meslektaşınız cezaevlerinde. Bu durumda Türkiye'de basın özgürlüğünden bahsetmek imkânsızdır. Dünya Basın Özgürlüğü endeksine göre 180 ülke arasında Türkiye Basın Özgürlüğü konusunda 165'inci sırada yer alıyor.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN EVRENSEL STANDARTLARA ULAŞACAĞI GÜNLERİ YAKINDIR”

Değerli basın neferi arkadaşlarım, Türkiye'de demokrasi, ifade ve basın özgürlüğünün evrensel standartlara ulaşacağı günleri yakındır. Gazetecilere hak ettikleri saygın mesleği iade etme zamanı gelmiştir. Özgürlüklerinizin kısıtlanmadığı düşüncelerinizi korkusuzca ifade edebileceğiniz günlerin en kısa zamanda gelmesini dilerken Çalışan Gazeteciler Gününüzü bir kez daha kutlar çalışmalarınızda başarılar dilerim” diye konuştu.