Kırklareli’nde 19 Aralık 2021 tarihinde S.Ç.’nin ürettiği sahte içkiyle zehirlenerek öldü. Adli Tıp Kurumu tarafından Ahmet A. ve Ramazan K.’nin kesin ölüm sebebinin metil alkol olduğu tespit edildi. M.Ö., Ö.E. ve S.K.’nin ise basit tıbbi müdahale ile giderilecek şekilde yaralandığı belirlendi.

Olayla ilgili bugün Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşma görüldü. Duruşmaya "kastla öldürme ihtimali", "kastla yaralama ihtimali" ve "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet" suçlarından 71 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuksuz sanık C.Ş. SEGBİS aracılığıyla katılırken, mağdurlar M.Ö., Ö.E. ve S.K. ile maktul Ahmet A. ve Ramazan K.’nin yakınları da katıldı.

2 GÜN YOĞUN BAKIMDA YATTIĞINI BELİRTTİ

İlk olarak duruşmada kimlik tespiti yapıldı. Sanık S.Ç. üstüne atılan suçlamaları kabul etmedi. Kendisi için ürettiğini söyleyen S.Ç., maktuller ile aynı alkolü içtiğini ifade etti. Mağdurlardan M.Ö., S.Ç.’den para ile her gün yarım litre içki aldığını söyledi. Aldığı içki ile görme duyusunu kaybettiğini aktaran M.Ö., şikayetçi olduğunu anlattı. Sahte içki sebebiyle zehirlenerek 2 gün yoğum bakımda yattığını belirten Ö.E., para karşılığında içkiyi aldığını söyledi.

Polis ekiplerinden 3 ayrı adrese operasyon: 9 gözaltı Polis ekiplerinden 3 ayrı adrese operasyon: 9 gözaltı

DURUŞMA ERTELENDİ

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında sanığın adli kontrol hükümlerinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti dosya eksikliği ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. Sanığın adli kontrol hükümlerinin devamına karar verildi.