Kapaklı 100. Yıl Meydanı Salı günü saat 11.00’de düzenlenen tören ile açıldı. Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Gürdal, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in yanı sıra kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katılım sağladı.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Deniz Doğan projenin teknik detayları hakkında bilgiler verdi. Doğan, “6 Milyon 404 Bin 172 TL yatırım maliyeti ile yapımı tamamlanan Kapaklı ilçesi 100. Yıl Meydan Parkı 1.990 m² proje alanına sahip. Oturma grupları, çocuk oyun grupları, ahşap sarnıçlar, kauçuk zemin, yeşil alanlar, sosyal donatılar ve kent mobilyaları ile 100. Yıl Meydan Parkı Kapaklı’ya nefes aldıracak” dedi.

“PROJENİN KAPAKLI’YA ÖNEMLİ BİR DEĞER KATACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Törende konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Cumhuriyetimizin 100. yılında bu adı yaşatmak için meydanımıza adını verdiğimiz, Kapaklı’nın tarihsel gelişimde önemli bir alan olan Kapaklı Kent Meydanı’nın açılışında aranızda olmaktan memnuniyet duyuyorum.  Projenin Kapaklı’ya önemli bir değer katacağını düşünüyorum. Aslında projeyi başlarken meydanın altına bir otopark projesi yapmayı planlamıştık. Ancak şartlar değişti. Mecliste oy birliği ile aldığımız, bu alana kent meydanı yapma projesini büyükşehirden talep ettik. Kadir başkan bizi kırmayarak böyle güzel bir projeyi Kapaklı’ya kazandırdı. 100Yıl Meydanı Hizmete Acildi2

“BİR BÜTÜNLÜK ARZ ETMİŞ OLACAK”

İlerleyen süreçte daha güzel planlarımızda var. Recep Güven Parkı ve Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu alanını kamulaştırarak yeraltı otoparkları projelerimizi ilerleyen zamanlarda ilçemize kazandıracağız. Canbazlar Caddesi’nin trafiğe kapatarak, güzel bir yürüyüş alanı yaparak güzel ve hareketli bir cadde haline getirdik. Bu projeleri de tamamlarsak burası bir bütünlük arz edecek” dedi.

BAŞKAN ALBAYRAK: “BÜYÜYEN, GELİŞEN VE KALKINAN KAPAKLIMIZIN ÇAĞDAŞ YÜZÜNÜ YANSITAN BÖYLE BİR MEYDANI HİZMETE AÇMAKTAN DOLAYI GURUR VE MUTLULUK DUYUYORUZ.”

Kapaklı’da muhtarlarla toplantı yapıldı Kapaklı’da muhtarlarla toplantı yapıldı

 Tekirdağ il genelinde vatandaşların nefes alacağı yeni yaşam alanları ve meydanlar ortaya çıkarma konusunda son derece önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Meydanlar, kentlerin yüzü ve aynasıdır. Büyüyen, gelişen ve kalkınan Kapaklımızın çağdaş yüzünü yansıtan böyle bir meydanı hizmete açmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz. 6 milyon 404 bin 172 TL yatırım maliyetiyle tamamladığımız yaklaşık 2.000 metrekare alana sahip 100. Yıl Meydan Parkı’mızda yeşil alanlar, oturma grupları, çocuk oyun alanı, ahşap sarnıçlar, kauçuk zeminli alan, sosyal donatılar ve kent mobilyaları yer alıyor. Kapaklı ilçe merkezimizin çehresini değiştiren, meydana doğal dokuyla uyumlu estetik bir görünümüm kazandıran Meydan Parkı’mızda vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak. Kapaklı’da yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükselten yatırımları bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bugün açılışlarını yaptığımız Burak Süleyman Şahin Trafik Eğitim Parkımızın ve 100 Meydan Parkı’mızın Kapaklı’mıza ve Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını diliyor, daha nice güzel günlerde yeniden buluşabilmek ümidiyle saygılar sunuyorum” dedi.

“TESKİ VE BÜYÜKŞEHİR OLARAK BUGÜNE KADAR KAPAKLI’YA TOPLAM 324 MİLYON TL PARA HARCADIK”

Kapaklı’nın sevdikleri ve değer verdikleri ilçelerden biri olduğunu dile getiren  Albayrak, “Çok kısa sürede 20 bin nüfustan 137 bin 514 nüfusa ulaşan gelişen bir ilçemiz. Hızla gelişiyor ama bu gelişmeye  paralel altyapı ve üstyapı yatırımları tam uyum sağlamadığı için zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. TESKİ ve büyükşehir olarak bugüne kadar Kapaklı’ya toplam 324 milyon TL para harcadık. Yapacağımız yeni yatırımlar da var. Onlar bittiği zaman 400 milyon TL’yi Kapaklı’mıza harcamış olacağız ama bu yetmeyecektir, yetmez. Çünkü Kapaklı süratle büyüyor. İnanıyorum ki bu nüfus artışıyla 9-10 yıl sonra Kapaklı’nın nüfusu Çerkezköy nüfusu ile başa baş gelecek. Bizim Kapaklı’nın önce altyapı sonra üstyapısını, içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, bunların hepsini yapmak zorundayız. Hazırlıklarımız var” diye konuştu.100Yıl Meydanı Hizmete Acildi1

 Kapaklı’da içme suyu sıkıntısı yaşandığını söyleyen Albayrak, “Kapaklı’da 10 sene önce kuyularda 150 metreden su çıkarken, şimdi 350 metreye indi. Aşağıya indikçe de suyun rengi sarılaşıyor. Bundan 10 sene önce Pınarca Köyümüzde bu sorun vardı. Oraya yaptığımız arıtma tesisiyle bunu çözdük. Ama Kapaklı’ya öyle bir tesis yapacağız ki o arıtma tesisinin en az 30-40 katı büyüklükte. Projesini Ankara’ya gönderdik. Sayın Mustafa Çetin başkanımla beraber takip ediyoruz” dedi.

“KAPAKLI HER TÜRLÜ HİZMETE LAYIKTIR, BUNLARI DA GÖRECEKTİR”

Kapaklı’nın pek çok hizmete ihtiyacı olduğunu belirten Albayrak, “Bu hizmetleri sadece yerel yönetimlerden beklemek yerine iktidarla, hükümetle veya şimdiki siyasal yapıyla beraber çalışma zorunluluğumuz var. Gelecek dönemde Tekirdağ’ın 8 milletvekili, 11 ilçe belediye başkanı ve büyükşehir belediye başkanı hangi partiden olursa olsun mutlaka birlik beraberlik içinde olmak zorunda. Bunu yapmak zorundayız.  Biz Kapaklı’yı gerçekten seviyoruz. Kapaklı her türlü hizmete layıktır, bunları da görecektir” dedi.

Konuşmalardan sonra kurdele kesilerek 100. Yıl Meydan Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. 100Yıl Meydanı Hizmete Acildi3

KAPAKLI, ADINI MEYDANDA BULUNAN TARİHİ SU KUYUSUNDAN ALIYOR

 Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 100. Yıl Meydanı’nın önemli bir özelliği de içinde Kapaklı tarihi için son derece önemli bir yere sahip su kuyusunu barındırıyor olması. Osmanlı Devleti’nin 34. Padişahı Sultan 2. Abdülhamit Han Edirne Sancağı Tekfurdağı Tekirdağ Vilayeti, Saray kazası, Türbedere Çerkezköy Nahiyesi’ne bağlı olarak Ferman-ı Şahane ile Novalselo (Nosel) Yemen ve Balvan’dan göç edenler tarafından kurulan Kapaklıpınar Köyü, yani şimdiki adıyla Kapaklı ilçesi adını eski belediye meydanında bulunan bu su kuyusundan almıştır. Merkezinde kaynak suyu olan bu yerin üzeri kapatılarak, kuyu haline getirilmiş, ilk yerleşim bu kuyu etrafında başlamış ve köy adını bu kuyudan alarak Kapaklıpınar köyü olmuştur. İlerleyen yıllarda Kapaklıpınar ismi kısaca Kapaklı olarak anılmaya başlamıştır.