Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yapımı tüm hızıyla devam eden Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu. 

Başkan Kadir Albayrak, Süleymanpaşa ilçesinde gün boyu gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında yapımı 2021 yılında bitirilmesi planlanan yeni hizmet binası şantiye alanında incelemelerde bulunarak, ilgili firmadan konu ile ilgili bilgi aldı.

11 KATTAN OLUŞAN BİNANIN 6 KATI TAMAMLANDI

Halka daha iyi şartlarda hizmet sunmak amacıyla 2016 yılında yapımına başlanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası inşaatı çalışmaları, 2019 yılının Mayıs ayında yapılan ihale ile yeniden başladı. Hizmet binasında şimdiye kadar baz katları ile kule katlarının yüzde 50’si yapıldı ve toplam 11 kattan oluşacak binanın 6 katı tamamlandı. Ayrıca, meydan altı otoparkının temel betonları döküldü, temel altı direnç sistemleri ile bodrum katlarının su ve ısı izolasyon kaplamları yapıldı.

“HİZMET BİNAMIZ ŞEHRİMİZE VE VATANDAŞLARIMIZA HAYIRLI OLSUN”

İncelemelerin ardından devam eden inşaat çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Eski Belediye Hizmet Binamızı depreme dayanıklı bir bina olmadığı için yıktık ve o bölgede Süleymanpaşa Katlı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlenmesi projesini hayata geçirdik. Böylece, şehrimiz modern bir meydana kavuşmuş oldu. Eski Hizmet Binamızın yıkılmasının ardından inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Yeni hizmet binamızın şimdiden şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum,” dedi.

HİZMET BİNASI 89 BİN 449 METREKARE TOPLAM ALANA SAHİP

67 bin 210 metrekare alana inşa edilen ve 12 bin 420 metrekare oturum alanı bulunan hizmet binası, 2 bodrum kat, zemin kat, 2 baza kat ve 6 ofis katından oluşuyor. Bina içerisinde ise; Büyükşehir Belediyesi hizmet birimleri ve çalışma ofisleri, konferans salonu, çok amaçlı salon, sergi salonu, meclis salonu, encümen salonu, kreş ve otopark bulunuyor. 17 bin 841 metrekare oturum alanına sahip olan meydan altı otoparkı ise; 943 adet araç kapasitesine sahip olup yer altında 2 kattan oluşuyor. Bina içerisinde 3 adet yemek salonu, 3 adet kafe, basın kulübü, bankamatik alanı ve otopark yönetim hizmet birimleri yer alıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası ana bina ve meydan altı otoparkının yanı sıra çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilebileceği bir meydana da sahip olacak. 13 bin 462 metrekare inşaat alanında oluşan meydanda seyir terası, etkinlik meydanı, yansıma havuzları, kent koridoru, anıt alanı ve peyzaj alanı bulunuyor.

Sosyal Belediyecilik anlayışının bir gereği olarak Tekirdağ’a birçok yeşil alan kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Yeni Hizmet Binası çevre düzenlemesine de gereken önem gösteriyor. 55 bin metrekare alana sahip olan çevre düzenlemesi içinde bulunan 3 adet kafe binası, bisiklet yolu, piknik alanı, yansıma havuzu, yürüyüş yolu ve peyzaj alanları ile şehrin yeni kent parkı işlevini üstlenecek.