Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Karma Yem Projesi; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, SS. Tekirdağ Tarım Kooperatifleri ve ilçelerdeki süt üreticileri birlikleri tarafından imzalanan protokol ile hayata geçirildi. Projeye başvurular 12 Temmuz Pazartesi günü itibariyle başladı.

“YEM BEDELİNİN YÜZDE 10’UNU TBB KARŞILAYACAK”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden projeyle ilgili yapılan açıklamada, “Hayvan yetiştiricilerine destek olma amacı taşıyan Karma Yem Projesi kapsamında büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin alacağı karma süt yemine ait bedelin yüzde 10’u Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri, Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği, Malkara Süt Üreticileri Birliği, Hayrabolu Süt Üreticileri Birliği, Saray Süt Üreticileri Birliği, 'Çorlu-M.Ereğlisi-Ergene Süt Üreticileri Birliği' üyesi olmak şartı ile 11 ilçenin tüm mahallelerindeki büyükbaş hayvan sahibi Süt hayvancılığı işletmesi sahibi olan yetiştiricilere karma yem desteği yapılacak. Hayvan sahibi, ilgili kurumdan aldığı belge ile hayvan sayısını ibraz edecek. Destek, her işletmenin büyüklüğüne göre orantılı olarak değişebilecektir.” denildi.

“1 AYLIK YEM İHTİYACINI ALABİLİR”

Yetiştiricinin mevcut hayvanları içindeki inek varlıklarının sayısının belirlenip, günlük 7 kg yem tüketimi ile karma yem ihtiyacının hesaplanacağı belirtilen açıklamada, “Karma yem bedelinin yüzde 10’u Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Yararlanıcılar ödemeleri; Kooperatif ve Birliklerin proje adına açacakları özel hesaba yapacak. Her işletme 1 seferde sağılan ineklerinin 1 aylık yem ihtiyacını alabilir. Proje süresince bu işlem devam eder” ifadelerine yer verildi.

“HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE DESTEK OLMAYI AMAÇLIYORUZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanında diğer büyükşehirlere örnek olacak çalışmaları hayata geçirdiklerini belirtti. 126 mahallenin 113 bin dekarında gerçekleştirdikleri mera ıslah projesi, yıllardır ekim alanlarını genişletmek amaçlı dağıtarak destek oldukları macar fiği ve yem bezelyesi tohumları başta olmak üzere birçok proje ile hep üreticinin yanında olmaya çalıştıklarını dile getiren Albayrak, karma yem projemizi uygulamaya koyarak, hayvan yetiştiricilerimize de destek olmayı hedeflediklerini belirtti.