Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, düzenlediği akşam yemeğinde basın mensupları ile bir araya geldi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen yemekte, gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Uyan, yerel basında kendisi hakkında çıkan haberlere değindi. İddiaların asılsız olduğunu dile getiren Başkan Uyan, Kaptan Şirketler Grubu’nun kendi adını yıpratmaya çalıştığını belirtti.

“VATANDAŞIMIZIN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEM”

Martaş Limanı işletmecisi Kaptan Şirketler Grubu tarafından vatandaşın hakkını savundukları için yıpratılmaya çalışıldığını söyleyen Başkan Uyan; “Belediye Martaş Limanı’nın kuruluşunda yüzde 10 kar ortağı. Limanın kuruluşundan itibaren bugüne kadar milyonlarca liraya ulaşan kar payı alınamamış durumda. Bu konuda bağımsız denetçi isteyerek dava açtık. Biz vatandaşın hakkını savunduğumuz için kendi çalışanlarına zorla dava açtırarak tarafımı yıpratmaya çalışıyorlar. “diye konuştu.

‘’ MAHKEME CEVABINI VERDİ’’

Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu yeni binasının yerine dair iddialarla ilgili mahkeme kararını aktaran Başkan Uyan; “Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu’nu belediyemiz, büyükşehir ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile yaptık. Eğitim yatırımlarına karşı gelenler kalkıp şikayet ettiler. Üniversitenin yaklaşık 800 metre ilerisindeki çöplüğün okulun yapıldığı alanda olduğunu iddia ettiler. Okulun zemini incelendi ve mahkeme lehimize karar verdi. Ama Kaptan Demir Çelik çalışanları Hacı Ali Salt, Osman Altuntaş, Recep Baş ve Levent Duman üniversite alanının çöplük olduğunu iddia etmişlerdi. Tabi beni yıpratmak amacıyla aynı şirkete ait Şafak Gazetesi’nde çöplüğe fakülte yaptırdığımızı iddia ederek asılsız iftiralar atmışlardı. Mahkeme onlara cevabını verdi. Görüldüğü gibi ilçemizde eğitim yatırımlarını engellemeye çalışanlar, geleceğimizin teminatı gençlerimizin modern binalarda eğitim almasını istemeyenlerle mücadele ediyoruz. Her seferinde galip geliyoruz. Eğitime karşı çıkanlarla mücadele etmekten yılmayacağız. “şeklinde konuştu.

‘’ASFALT ŞANTİYESİNİ BİLE ŞİKÂYET ETTİLER’’

Yine Kaptan Demir Çelik çalışanları Hacı Ali Salt, Osman Altuntaş, Recep Baş ve Levent Duman tarafından şikayet edilen asfalt şantiyesi davasına değinen Başkan Uyan; “İlçemizde yollarımızı asfaltlamak amacıyla kurduğumuz asfalt şantiyemizi bile şikayet ettiler. Asfalt şantiyesi belediyenin en önemli yatırımlarından bir tanesi. Yollarımızı kendi imkanlarımızla asfaltlamak için kullanıyoruz. Şantiyemizi şikayet edenlere baktığımızda Kaptan Demir Çelik çalışanları ve yine aynı kişiler. Bunlar resmen belediyenin halka hizmet etmesini engellemeye çalışıyorlar. Yoksa kim asfalt şantiyesini şikâyet eder ki. Asfalt şantiyesi konusunda Bölge İdare Mahkemesi’nin ardından Danıştay da lehimize karar verdi. “diye konuştu.

DAVA KARARLARINI BASINLA PAYLAŞTI

Başkan Uyan daha sonra sit alanına çöp döküm iddiası, asfalt şantiyesi, Kamaradere (Göksu Villaları) başta olmak üzere Kaptan Demir Çelik şirketi çalışanları tarafından açılan davalarda alınan kararları basınla paylaştı. Başkan Uyan, konuşması sonrası tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak görevlerinde başarılar diledi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yemeğine; CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün ve Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ile çok sayıda basın mensubu katıldı.