Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ İl Pandemi Kurulu, Tekirdağ Valiliği Toplantı Salonu’nda Vali Aziz Yıldırım başkanlığında olağanüstü toplandı. Toplantıda; resmi anma, kutlama programları ve çelenk sunumu programlarının asgari katılımla (en fazla 10 kişi) maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmek şartıyla yapılması kararı alındı.

Toplantıda; tüm dünyada etkisi görülen Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına hayatın her alanına yönelik tedbirlerin Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda alındığı ve normalleşme sürecinin devam ettiği belirtildi. Tekirdağ’da yapılan resmi anma programları, çelenk sunumları, açık hava konser, festival, eğlence vb. etkinlikler, belli amaçlı yürüyüşler, toplu gösteriler gibi yoğun buluşma riski olan faaliyetlerde koronavirüs salgın etkisini azaltmak, bulaşı önlemek ve pandemi tedbirlerine uymak ihtiyacı bulunduğu belirtilerek bir takım kararlar alındı.

ALINAN KARARLAR

Alınan kararlar şu şekilde; “Resmi anma, kutlama programları ve çelenk sunumu sırasında programın asgari katılımla (en fazla 10 kişi), maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmek suretiyle gerçekleşmesi, belli anma günü ve etkinlikler amacıyla çelenk sunumu durumlarında da; asgari çelenk ve asgari katılımla (en fazla 10 kişi), maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmek suretiyle gerçekleşmesi, çelenk sunumu ve anma programlarında yapılacak faaliyetler için önceden Tekirdağ Valiliği’nden izin alınması ve belirlenen kararlara uyulması, kapalı salon program ve etkinliklerinde asgari katılımla, maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmek suretiyle gerçekleşmesi, girişte ateş ölçümü ve sağlık denetimlerinin yapılması, toplantı için Tekirdağ Valiliği'ne haber verilmesi, açık alanlarda yapılacak festival (sadece resmi veya başlangıç bölümünün asgari katılımla, maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmek suretiyle gerçekleşmesi, icra edilmesi), eğlence vb. faaliyetler ile her türlü gösteri ve oluşumların yapılmaması kararı alındı.

KONVOYLAR DA YASAK

Başta asker uğurlamaları olmak üzere çeşitli amaçlarla konvoy oluşturulmaması ve bu amaçla toplu buluşmaların yapılmaması, yapılacak faaliyet ve etkinliklerin türü, amacı, katılımı, alınacak tedbirleri kapsayan başvurunun Tekirdağ Valiliği’ne yapıldıktan sonra değerlendirilerek izin verilmesi, program, faaliyet ve etkinliklerin yürütülmesi sırasında faaliyet alanlarında gerekli güvenlik önlemlerinin en üst seviyede alınması, faaliyetlerle ilgili güvenlik önlemlerinin sıralı amirler tarafından sevk ve idare edilmesi, ilgili kurum kuruluşlar arasında koordinasyon sağlanmasına oy birliği ile karar verildi.