Kapaklı Gazetesi - Miraç Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, başta Tekirdağlılar olmak üzere tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

Miraç gecesinin anlam ve öneminden bahseden Vali Yıldırım, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Miraç, Mekke döneminde, risaletin zor zamanlarında, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) bir gece, Mescidi Haramdan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptığı ve Yüce Allah’ın sonsuz kudretinin eserlerini gördüğü hikmet yüklü yolculuktur. Kur’an-ı Kerimde Miraç hadisesi şöyle anlatılmaktadır; “Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir. O, gerçekten her şeyi işitmekte ve görmektedir.” (Diyanet İşleri Başkanlığı Meali- İsra Suresi 1.Ayet) Kandiller bizlere, iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, hesaba çekme, hatalarımızı düzeltme fırsatı sunar. Bu geceyi fırsat bilerek Miraç hadisesinin manasını, hikmetini, mesajlarını iyi anlayalım ve bu müstesna geceyi iyi değerlendirelim.

Bu vesileyle, başta milletimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Miraç Gecesi’ni tebrik ediyor, bu gecenin insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”