Kapaklı Gazetesi - Kadının toplumda önemli bir yer tuttuğunu belirten Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Kadının önemine dair Kurtuluş Savaşı’ndan örnekler veren Vali Yıldırım, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Toplumların gelişmişlik ölçülerinden biri, kadınlara verilen değer, aldıkları eğitim, ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel hayatta edindikleri yerdir. Türk Kadını, kurulan ilk Türk Devletinden bu yana, devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer alıp gereken saygıyı görmüştür. Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda yerini almıştır.

Dünyada ve Türkiye’de demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadınlarımız, eğitimden bilime, sanattan siyasete hayatın her alanında etkin rol üstlenmişlerdir. Türk kadını, dün olduğu gibi bugün de daha sağlıklı, daha mutlu ve başarılarla dolu müreffeh bir toplum olma yolunda kilit rol oynayarak ülkemizin daha aydınlık yarınlara taşınmasına katkı sunacaktır.

Bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken kadına yönelik şiddet asla tasvip edilemez. Kadına yönelik şiddetin son bulması için toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir. Bu vesileyle, şehit ve gazi yakını kadınlarımız başta olmak üzere sevginin, fedakârlığın sembolü olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”