Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ‘’ Ne mutlu ki, geçen yüzyılımızın başında istiklal mücadelesini zaferle sonuçlandıran aziz milletimiz, bugün de el ele vererek istikbal mücadelesini başarıyla sürdürüyor.’’ dedi. Böylesine kaliteli videolarını kesinlikle ilk defa göreceksiniz.

‘’EL ELE VEREREK İSTİKBAL MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYORUZ’’

Türk Milletinin el ele vererek istikbal mücadelesini sürdürdüğünü kaydeden Vali Yıldırım, ‘’Kurtuluş savaşı yıllarında ülkemizin dört bir yanında onurlu mücadeleler verilmiş şanlı destanlar yazılmıştır. Milli Mücadele döneminde gencinden, yaşlısına, kadınından, erkeğine her kesimden insanımız, bütün imkanlarını seferber ederek, canlarını ortaya koyarak vatan savunmasında mücadele etmiştir.

Türlü zorluklar içerisinde yürütülen bu mücadele “Ya istiklal ya ölüm” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle zaferle sonuçlanmıştır. Kazanılan bu şanlı zaferler sayesinde işgal altındaki diğer topraklarımız da kurtarılmıştır. Kurtarılan topraklarımızdan bir tanesi de Misak-ı Milli sınırları içerinde yer alan üç Kemaller diyarı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Yahya Kemal Beyatlı’nın, Namık Kemal’in diyarı Marmara’nın incisi Tekirdağ’ımızdır. Bu anlamlı gün birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek, milli dayanışma ve sevincini bizlere bir kez daha yaşatmaktadır. Ne mutlu ki, geçen yüzyılımızın başında istiklal mücadelesini zaferle sonuçlandıran aziz milletimiz, bugün de el ele vererek istikbal mücadelesini başarıyla sürdürüyor.’’ ifadelerini kullandı.

‘’YETER Kİ REHAVETE KAPILMAYALIM’’

Tüm dünyanın zorlu bir sınavdan geçtiğini kaydeden Vali Yıldırım, ‘’İnanıyorum ki, bu yüksek ruh ve şuura sahip çıktıkça, yüreklerimizdeki vatan sevgisi ve aidiyeti daim oldukça, ülkemize yöneltilen her türlü tehdit sonuçsuz kalacak; insanlarımız bu topraklar üzerinde ebediyen özgür ve huzurlu yaşayacaktır. Tüm dünyanın zorlu bir sınavdan geçtiği, COVID-19 Pandemisinin tüm dünyayı etkisi altına aldığı bu dönemde, gücümüzü tarihimizde olduğu gibi birlik, beraberlik ve kardeşliğimizden alarak bu badireyi inşallah atlatacağız; bu virüsü kovacağız. Yeter ki, rehavete kapılmayalım; doğru maske kullanımına, sosyal mesafeye, el hijyenine azami ölçüde riayet etmeye devam edelim. Unutmayalım, hasta sayısını düşürecek olan aldığımız tedbirlerdir.’’ dedi.

‘’TEKİRDAĞ’IMIZIN KURTULUŞ GÜNÜNÜ KUTLUYORUM’’

Vali Yıldırım, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; ‘’Kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için kahramanlıkla mücadele vererek milletimiz için göğsünü siper etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyor, Allah’tan milletimize bir daha o karanlık günleri yaşatmaması dileği ile Tekirdağ’ımızın kurtuluş gününü kutluyorum.’’