Kapaklı Gazetesi - 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ‘’Gazetecilik, bir iş ve meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibarıyla bir kamu hizmetidir.’’ dedi.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında gazetecilik mesleğinin zorluklarına değinen Vali Yıldırım, şu ifadelere yer verdi;

‘’Basın sektörü çalışanlarının haklarını düzenleyen Basın İş Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 1961 yılından bu yana 10 Ocak günü, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır. Gazetecilik, bir iş ve meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibarıyla bir kamu hizmetidir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteciler, vatandaşımızın zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlarlar.

‘’BASININ GÜÇLENMESİ DEMOKRASİNİN GÜÇLENMESİ DEMEKTİR’’

Demokratik hayatın vazgeçilmezi olan gazetecilik mesleğini, gece gündüz demeden, karşılarına çıkan güçlükleri aşarak üstün bir görev anlayışıyla yerine getiren basın mensupları, ilin tanıtımında, sosyal ve kültürel hayatın gelişmesinde, kamuoyu oluşturulmasında ve kamu kurum ve kuruluşlarının denetlenmesinde etkin rol oynamaktadırlar. Basınımızın güçlenmesi, demokrasimizin de güçlenmesi demektir. Bu düşünceden yola çıkarak yerel gazetelerimizin iş yerlerinde, kahvehanelerde, çay bahçelerinde satın alınarak bulundurulması, internet adreslerinin takip edilmesi yerel basınımızın okunma oranlarını artıracak, bu da yerel basınımızın daha çok güçlenmesine sebep olacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle milletimizin müşterek sesi olan, her koşulda, sorumluluk bilinci içerisinde görevini sürdüren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.’’