Kapaklı Gazetesi - 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Tekirdağ Valiliği önüne stant kurularak, sağlıklı yaşam için çağrıda bulunuldu. Standı ziyaret eden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Bize sağlıklı nesiller lazım.” dedi.

Tekirdağ Valiliği önünde kurulan stantda gün boyunca vatandaşlara görevliler tarafından bilgilendirmeler yapıldı ve bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Standı ziyaret eden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ”Hepimiz biliyoruz ki bize sağlıklı nesiller lazım. Sağlıklı nesilde sağlıklı bir vücutla oluyor. Vücudumuza iyi bakmayla oluyor. Beynimizin sağlıklı düşünmesi lazım. Kaslarımızın sağlıklı çalışması lazım. Ancak üretimi ve yeni gelişmeleri o sayede sağlayabiliriz. Sigara içmemek her şeyin başında geliyor. İnsan vücuduna zararlı olan pek çok madde var sigara içerisinde. Onun içindir ki, özellikle gençlerimizin sigara içmemelerini arzu ediyoruz. Böyle bir bağımlılığa kapılmamalarını arzu ediyoruz.” dedi.

“BAĞIMLARIN KURTULMALARI MÜMKÜN”

Sigara tiryakilerini, bağımlılıktan vazgeçmeye davet eden Vali Yıldırım, “Bir şekilde bağımlı olanlar varsa gerek sağlık teşkilatımız içerisinde gerekse özel kuruluşlar içerisinde ve Yeşilayımızda gerçekleştirilen bağımlılıktan kurtulma eğitimlerine, seanslarına, terapilerine katılmaları mümkündür. Pandemiyle birlikte sigaranın daha da bir zararlı olduğuna dair bilim insanlarının açıklamaları var. Yüzde 14 pandemiyi daha bulaşır hale getirdiği ya da bulaştığı insanlarda daha kötü sonuçlar doğurabileceğine dair bilimsel olarak kanıtlanmış sonuçlar var. Sigara toplum sağlığına da zararlıdır. Sigara uzuv kayıplarına, iş kayıplarına sebebiyet veriyor hayatınızın konforunu yerle bir ediyor. Sigarasız, günler, sigarasız hayatlar, dumansız alanlar, dumansız sağlıklı bir hayat diliyorum.” ifadelerini kullandı.