Kapaklı Gazetesi - Kütüphaneler Haftası münasebetiyle kutlama mesajı yayımlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Bilgiyi edinmenin en güvenilir, en etkili, en doğru yeri de kütüphanelerdir.” dedi.

Kütüphanelerin insanlığın ortak mirası olduğunu belirten Vali Yıldırım, “Toplumda okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak ve kütüphanelerin gelişmesi için bilinç oluşturmak amacıyla ülkemizde her yıl Mart ayının son haftası “Kütüphaneler Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Kütüphaneler, insanlığın ortak mirası olan bilgi ve birikimi sakladığı için yüzyıllar boyu bilim, teknoloji ve kültürü etkileyen en önemli kuruluşlar olmuştur. Kütüphaneler, bir toplumun bilgi birikiminin, kültür ve medeniyetinin en önemli hazinesidir. Kütüphaneler, arşivler, dokümantasyon ve enformasyon merkezleri toplumların hafızasıdır. Bireylerin araştırma, tanıma, öğrenme arayışlarında başvurduğu kurumlar olan kütüphaneler, toplumsal gelişim için vazgeçilemez yerlerdir.

Günümüzde bilgiyi üreten ve kullanan toplumlar, bilimsel, siyasi, ekonomik ve sosyal anlamda gücü elinde tutarlar. Bilgi çağında, bireysel veya toplumsal olarak iyi ve başarılı bir yer edinmek istiyorsak okumak, düşünmek ve en önemlisi bilim ve teknoloji üretmek zorundayız. Bu özelliklere sahip olmanın, bilgiyi edinmenin en güvenilir, en etkili, en doğru yeri de kütüphanelerdir.

Bu vesileyle, kütüphane çalışanlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Kütüphane Haftası’nı kutluyor, bu anlamlı haftanın kitap okuma alışkanlığını, bilgiye ve öğrenmeye olan ilgiyi artırmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.