Kapaklı Gazetesi - Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünün 82. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ‘’Büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 82’nci yıl dönümünde minnet ve saygıyla anıyoruz.’’ dedi. Meşhur videoları sitemizde hazırda mevcuttur.

Atatürk’ün başlattığı milli mücadelenin tarihteki önemine değinen Vali Yıldırım, ‘’Mustafa Kemal Atatürk, 1. Dünya Savaşı’ndan yenik çıkmış, topraklarının büyük bölümü işgal edilmiş, ekonomik olarak tükenme noktasına gelmiş bir ülkeyi, Samsun’dan İstiklal mücadelesini başlatarak ileri görüşlülüğü, askeri dehası ve vatanseverliğiyle yeniden ayağa kaldırmıştır.

Türk Milleti, Atatürk’ün önderliğinde yediden yetmişe canı pahasına Kurtuluş mücadelesini vermiş bağımsız, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Bugün, bizler de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’UMUT OLMUŞTUR’’

Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan için canını veren şehitlerimizi ve gazileri anan Vali Yıldırım, ‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaşamı boyunca pek çok zorlukla karşılaşmış ancak inancını ve mücadele azmini yitirmemiştir. Dünyanın gittiği istikameti iyi okumuş, dünya gerçeklerini iyi anlamış, milletin bir kısmının ye’ise kapıldığı anda millete umut olmuş, zilleti ve esareti kabul etmeyerek tam bağımsızlık için mücadele vermiştir. Atatürk’ün öngörüleri ve verdiği mücadele, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlere gelmesini sağlamıştır.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz.’’ dedi.