Kapaklı Gazetesi - Anneliğin kutsal olduğunu dile getiren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, tüm kadınların Anneler Günü’nü kutladı.

Annelerin toplumun mimarları olduğunu söyleyen Vali Yıldırım, şu ifadelere yer verdi; ‘’ Toplumumuzun en küçük yapı taşlarını aileler, ailelerin de temelini anneler oluşturur. Annelerimiz, hoşgörünün, karşılıksız özveri, sevgi ve şefkat duygularının tükenmez kaynağı, yaşamımızın en önemli varlıklarıdır. Çocukların hayatla aralarında en güçlü bağ, anneleridir. Anne sevgisi ve ilgisi alan bir çocuk; kendisi, ailesi ve çevresiyle olumlu ilişkiler geliştirir, annesiyle olan sağlıklı ilişkisi yaşantısını, karakterini, ruhsal durumunu olumlu yönde etkiler. Yetiştirdiği erdemli, doğru, dürüst ve ahlaklı bireylerle annelerimiz; toplumun mimarı, mukaddes varlıklardır.’’

‘’ANNELİĞİ MUKADDES GÖREN BİR İNANCIN MENSUPLARIYIZ’’

Anneliğin İslam dininde de önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Yıldırım, ‘’Bizi millet yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yaşatılmasında, kültürümüzün, geleneklerimizin devam ettirilmesinde en büyük pay annelerimize aittir. İlk öğretmenimiz annelerimizdir. Anneliği en mukaddes ve en çok hürmete layık bir değer olarak gören bir inancın, kültürün mensuplarıyız. Nitekim bir Hadis-i Şerifte “Allah Teâlâ’nın rızâsı, anne ve babayı hoşnut ederek kazanılır. Allah Teâlâ’nın gazabı da anne ve babayı öfkelendirmek sûretiyle celbedilir.” buyrulur. Annelerimizi daima mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, onlar için en büyük armağandır. Annelerimizin gülen yüzleri, bizler için de en değerli hazinedir. ‘’ dedi.

‘’ANNELER HER GÜN HATIRLANMALI’’

Son olarak Şehit anneleri başta olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Vali Aziz Yıldırım, ‘’Annelerimizi, yılın sadece bir gününde değil her gününde hatırlamalı, hoş tutmalı, sevgi ve saygımızı daima göstermeliyiz. Bu vesileyle başta Şehit ve Gazilerimizin anneleri olmak üzere, bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum.’’ İfadelerini kullandı.