Kapaklı Gazetesi - Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş (TREDAŞ) ekipleri Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde ayakları balya iplerine takılan bir leylek ile yuvasına dönmeyen anne leyleğin yavrularını kurtardı.

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş (TREDAŞ) elektrik dağıtım hizmeti sağladığı Tekirdağ’da bu kez farklı bir  konu ile gündeme geldi. Malkara ilçesi Yenibidek Mahalle Muhtarı Muzaffer Kemik’in leyleklerin yuva yaptıkları elektrik direğinde yavruların çırpınışlarını görmesi ve TREDAŞ’a haber vermesi üzerine, ekipler kurtarma çalışmaları için kolları sıvadı. TREDAŞ ekipleri olay yerine gelir gelmez elektrik direğine çıktılar. Sepetli araç yardımı ile leyleklere ulaşan ekip, leyleğin ayağına dolanan balya iplerini kesti. Ardından yuvayı da temizleyen ekip, leyleğin yaşamını sürdürebilmesine yardımcı oldu.

VETERİNERE TESLİM ETTİLER

Daha sonra bir başka ihbarı değerlendiren TREDAŞ, annesi uzun süredir gelmediği tespit edilen ve yuvada mahsur kalan üç yavru leyleğe de yardım elini uzattı. TREDAŞ ekipleri yavru leyleklerin açlıktan ölmemesi için, yavruları yuvadan alarak belediye veterinerine teslim ettiler. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarının yanı sıra, doğal yaşamın korunması adına da çalışmalar yürüten TREDAŞ, vatandaşların takdirini topladı.