Kapaklı Gazetesi - Trakya’da yaz mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle, Edirne'de tarım arazilerini sulamada kullanılan Meriç ve Tunca nehirleri dip seviyeyi görürken, Haziran ayında yüzde 69 doluluk oranına ulaşan barajlarda yüzde 43’e gerileme oldu. Kırklareli'de barajlardaki su yüzde 47'ye, Tekirdağ'da ise yüzde 40'a kadar geriledi.

BARAJLARDA DOLULUK ORANI DÜŞTÜ

Edirne DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğünün Haziran ayı verilerine göre, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'deki barajların doluluk oranında büyük düşüşler oldu. Edirne'de içme suyu ile tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan Süloğlu Barajı'nda, Haziran ölçümlerinde yüzde 91 olan doluluk oranı, Eylül ölçümlerinde yüzde 67'ye geriledi. Tarım arazilerini sulayan Altınyazı Barajı'nda ise Haziran’da yüzde 36 olan doluk oranı, yüzde 6'ya düştü. Kentte diğer sulama barajlarındaki toplam doluluk oranı ortalaması ise yüzde 69'dan yüzde 43'e geriledi.

Tekirdağ'ın önemli barajlarından Karademir'de, Haziran ayında yüzde 27 olan doluluk oranı, Eylül itibarıyla yüzde 10'a düşerken, yüzde 40 olan Türkmenli Barajı da yüzde 29 seviyesine geriledi. Kent genelinde barajlardaki toplam doluluk oranı ise yüzde 40 seviyesine geriledi.

Kırklareli'de ise özellikle içme suyunun sağlandığı Kayalıköy ve Kırklareli barajlarında büyük düşüş oldu. Haziran’da yüzde 77 olan Kayalıköy, Eylül’de yüzde 40'a düşerken, Kırklareli Barajı'nda ise yüzde 96 olan oran, eylülde yüzde 52'ye geriledi. Kırklareli kent genelinde Haziran ayında yüzde 79 olan toplam barajlardaki doluluk oranı, Eylülde yüzde 47'ye geriledi.