Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından saha çalışmaları süren Ulaşım Ana Planı için, trafik sayım çalışmalarına başlandı. Sayım çalışmalarında taşıt ve yolcu geçişlerini saptamak amacıyla ekipler saha çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir belediye meclisi Yüceer başkanlığında ilk kez toplandı Büyükşehir belediye meclisi Yüceer başkanlığında ilk kez toplandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, kent içi ulaşımında Tekirdağ'ın mevcut ve gelecekteki problemlerini çözecek kararlar almak amacıyla oluşturulacak Ulaşım Ana Planı için bölgelerdeki trafik hareketliliğin de oldukça önemli olduğunu belirterek, "Bölgeler arası taşıt ve yolcu hareketliliğini saptamak amacıyla belirlenen 100 noktada trafik sayımlarına başlamış bulunmaktayız. Hane halkı anket çalışmalarımızın ardından ekiplerimiz saha çalışmalarına da başladılar. Bu saha çalışmaları kapsamında kentimizin önemli kavşak noktalarında, merkez alanlarında ve kent giriş çıkış noktalarında trafik sayımları, yolcu anketleri, sürücü anketleri, yaya, bisiklet ve motosiklet anketleri, otopark anketleri yapılacak. Bu şekilde oluşturacağımız ve alacağımız veriler doğrultusunda Ulaşım Ana Planımızı da şekillendireceğiz. Oluşacak sonuçlarla Tekirdağ'ın gelecekteki ulaşım planlamasını ortaya çıkarmayı hedeflediğimiz bu anket ve saha çalışmalarımıza, vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin de katkı sağlamasını istiyor ve bekliyoruz." dedi.

SAHA ÇALIŞMALARI PLANA YÖN VERECEK

Yapılan trafik sayımları ve saha çalışmaları ile taşıt ve yolcu rakamları ile belirli bir bölgedeki trafik hareketliliği verilerine ulaşılacak ve bu veriler ışığında Ulaşım Ana Planı çalışmalarına da yön verilecek. Çalışmalar sonucunda Tekirdağ'ın 2040 yılına kadarki ulaşım ihtiyaçları belirlenerek gereken bisiklet, yaya ve toplu ulaşım yatırımları, Tekirdağ kent merkezinin çevre yerleşim bağlantıları ile katlı ve hemzemin kavşak düzenlemeleri gibi yatırımlara yön verilecek.