Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, son günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) ile ilgili ortaya atılan iddialara cevap verdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın açıklaması şu şekilde:

“Değerli Tekirdağlı hemşerilerim;

Son zamanlarda bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kuruluşu olan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) ile ilgili asılsız ve mesnetsiz iddialar ortaya atılmaktadır. Bu iddiaların siyasi bir takım beklenti ve amaç için yapıldığı son derece açıktır.

Kurulduğu günden bu yana Tekirdağ’ın altyapısında yapılamayanları yapan, dev projeleri hayata geçiren bir kurum olan TESKİ’yi yıpratmaya ve karalamaya yönelik bilinçli olarak yapılan bu iddia ve paylaşımların halkımızın vicdanında bir karşılığı yoktur. TESKİ Yönetim Kurulu Başkanı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yapılan tüm çalışmaların sorumluluğu şahsıma aittir. Bize bu sorumluluğu halkımız verdi. 30 Mart 2014 yılında halkımız büyük teveccüh göstererek bizi bu kutsal göreve layık gördü. Dolayısıyla biz hesabımızı o kişiye, bu kişiye ya da herhangi bir siyasi oluşumun başkanına değil sadece halkımıza veririz.

Yapılan çalışmalar esnasında yaşanan bazı aksaklıkların, çok büyük bir skandalmış gibi lanse edilmeye çalışılması, yapılan çalışmanın ve verilen emeğin yok sayılması, ucuz bir siyasetin ürünüdür.

Trakya’nın en büyük altyapı yatırım kuruluşu olan TESKİ, altyapı çalışmalarını ilçe belediyelerimizin, muhtarlıklarımızın ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yerine getirmektedir.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşumuz TESKİ olarak vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız. Vatandaşlarımız, gördüğü herhangi bir eksiklik veya aksaklığı, her türlü istek, şikayet, talep ve önerilerini (TESKİ ile ilgili tüm merak edilen sorular, su faturaları, suyun kalitesi vb. gibi) 0 543 870 59 59 – 0549 798 25 09 numaralı Whatsapp hatlarımızın yanı sıra, ALO 153 ihbar hattımızdan 7 gün 24 saat bize ulaştırabilir. Taleplerinizin en kısa sürede sonuçlandırılacağından emin olabilirsiniz.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizi, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğümüzü, şahsımı ve mesai arkadaşlarımızı hedef alan haksız ithamlar karşısında yapılacak en iyi şeyin, halkımızdan aldığımız güçle doğru bildiğimiz yolda yürüyerek, her şeyin en iyisini hak eden siz değerli halkımıza, en iyi ve en kaliteli hizmeti vermek olduğunun bilincindeyiz.

Gelecekte siyasi çıkar elde etme hesabıyla yapılan, bağlı kuruluşumuz TESKİ aleyhinde olumsuz algı oluşturmaya yönelik nafile bir çabadan başka bir şey ifade etmeyen karalama kampanyalarına itibar edilmemesi gerektiği hususunu kamuoyundan ve siz değerli vatandaşlarımdan rica ediyor; mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum.”