Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı Mili Mücadelenin 100. Yılında 100 genci Tekirdağ’dan Samsun’a uğurladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen gezi programı kapsamında gerçekleşen uğurlama töreninde, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Behçet Atlı da yer aldı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA KADAR YAŞAYACAK”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin kalbi olduğu ve bu kalbin ebediyen atmaya devam edeceğini belirterek, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 100 yıl önce İstanbul’dan bindiği Bandırma Vapuru ile Samsun’a yola çıkarken aklında sadece vatanın savunması ve özgürlüğüne kavuşturulması fikri vardı. Emin adımlarla yürüdüğü bu yolun sonunda, silah arkadaşları ve halkın da desteğini alarak yepyeni bir ülke yarattı. Sizler de, Türk gençliği olarak Ulu Önderimiz Mustafa Kemal’in açtığı yolda kararlı bir şekilde yürüyecek, bize emanet ettiği ve en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacaksınız. Yolunuz açık olsun” dedi.

SAMSUN’DA 100. YIL COŞKUSU

Tekirdağ’dan yola çıkan 100 genç, Samsun’da ilk olarak Milli Mücadele Açık Hava Müzesinde sergilenen Bandırma Vapuru’nu ziyaret edecekler. Gezi’de daha sonra Gazi Müzesi, Atatürk Evi ve Müzesi, Panorama Müzesi, Samsun Kent Müzesi de ziyaret edilecek. Gençler ayrıca, 1919 metrelik Türk Bayrağı ile gerçekleşecek olan Anma Yürüyüşüne katılarak, Mili Mücadele’nin 100. Yıl coşkusuna ortak olacaklar.