Kapaklı Gazetesi - Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın katkılarıyla Adana ve Mersin’e giden Tekirdağlı gazeteciler, unutamayacakları bir üç gün geçirdi. Adana ve Mersin’deki tarihi yerleri gezen gazeteciler. Çukurova bölgesinde Çerkezköylü iş insanı Süleyman Kozuva’nın yapımını üstlendiği Çukurova Bölgesel Havalimanı yatırımlarını yerinde inceledi. Ayrıca Mersin Gazeteciler Cemiyeti ile kardeşlik protokolü imzaladı. Adana’da Adana Demirspor-Konyaspor arasında oynanan Süper Lig karşılaşmasını canlı izleme fırsatı da bulan gazeteciler üç günlük gezinin ardından Pazartesi öğlen saatlerinde Tekirdağ’a döndü.

Gezinin ilk gününde Adana’da tarihi ve turistik yerleri gezen gazeteciler, akşam ise Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) tarafından düzenlenen 2021 Basın Yarışması ödül gecesine katıldı. Gezinin ikinci gününe Kozuva Şirketler Grubu tarafından yapılan Çukurova Bölgesel Havalimanı şantiyesinde kahvaltı yaparak başlayan gazeteciler, daha sonra Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile birlikte şantiye alanını gezerek Kozuva’dan şantiye hakkında bilgiler aldılar.

Ardından Tarsus ve Mersin’de tarihi ve turistik yerleri gezen gazeteciler, daha sonra Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Cemiyet binasında bir süre ağırlanan Tekirdağlı gazetecilere, Mersin'in meşhur tantunisi ikram edildi. Heyet ardından iş adamı Süleyman Kozuva’nın da katıldığı tekne turunda Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliğini (MIP) inceledi. Mersin'de tekne gezisi yapan gazeteciler, Türkiye'nin en önemli limanları arasında bulunan Mersin Limanı'nı yakından inceleme imkanı buldu. MIP Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sevda Onbaşlı tarafından heyete Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği hakkında bilgiler verildi.

‘KARDEŞ CEMİYET’ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Tekirdağ ve Mersinli gazeteciler ardından Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının düzenlediği ‘Kardeş Cemiyet’ protokolü imza törenine katıldı. Düzenlenen etkinliğe Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivanoğlu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Meclis Başkanı Hamit İzol, Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, MGC Başkanı Rüstem Kaya Tepe, BATGAD Başkanı Necmi Işıksal, cemiyetlerin yönetim kurulları ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

"ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK İÇİN TOPLANDIK"

Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kayatepe yaptı. Kayatepe,  “Bugün çok güzel bir etkinlik için toplandık. Meslek olarak çok zor bir meslek icra ediyoruz. Her açıdan her meslektaşlarımız bu zorluğu fazlası ile hissediyor.Ancak daha yaşanabilir bir ülke olması için görevimizi layığıyla yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamda mesleki birlikteliği sağlamak, kültür alışverişimizi sağlamak, kentler arasındaki 1100 kilometreye bir köprü kurmak istiyoruz. Olası sorunları hep birlikte göğüsleyelim istedik. Bugün buraya gelerek bizlere şeref verdiniz. İnşallah biz de oraya geleceğiz. Bu imza protokolünü şereflendirdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

IŞIKSAL: HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Kayatepe’nin ardından konuşan Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal, “Biz Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın kardeş oda olduğunu öğrendiğimizde iki dernek başkanı yani Rüstem Başkanım ile aramızda bir sıcaklık oluştu. Odalar bunu yapmışsa biz gazeteciler olarak bunu neden yapmayalım dedik. Yönetim kurullarımızla bunu görüştük. Sayın Süleyman Kozuva tarafından organize edilen bu güzel gezimizde imzalarımızın atılması için vesile oldu. Hem Mersin hem de Tekirdağ’daki meslektaşlarım bu güzel ana şahitlik etmek üzere aramıza katıldılar. Bu güzel tabloyu görmek bizleri gururlandırdı. 1100 kilometrelik bu köprüyü oluşturmanın heyecanıyla bu gecede katkısı olan herkese teşekkür ederim. Hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu.

BAŞKAN TRAKYA DAMADI ÇIKTI

Işıksal’ın ardından Mersin Ticaret Odası Başkanı Ayhan Kızıltan konuşma gerçekleştirdi. Eşinin Trakyalı olduğunu ve Trakya damadı olduğunu kaydeden Kızıltan, “Ben Trakya’dan evliyim. Eşim Edirneli. Ben gençliğimden beri gidip gelirim. Trakya mükemmel bir bölge, insanları da harikadır. İki ayrı bölge de iki ayrı mükemmel insanların bir araya gelmesi beni daha da mutlu etti. Biraz önce Süleyman Kozuva başkanım ile konuştuk. Köprünün ayakları burada sağlam atılmış. Biz kardeş oda olduk. Arada bağlantının yapılması gerekiyordu. Bunu da gazeteciler başardı. Hep birlikte çok güçlü, son teknoloji bir köprü kurduk.” diye konuştu.

"SİZLERİ AĞIRLAMAKTAN MEMNÜNİYET DUYUYORUZ"

Programa katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise, “Bu protokolün ismini kardeşlik köprüsü adını koymuşsunuz. Bin 100 kilometre öteden Mersin’e kadar uzanan gönül köprüsü. Bu gönül köprüsünden sevgi geçecektir, samimiyet geçecektir, içtenlik geçecektir, dostluk, kardeşlik, paylaşma geçecektir. Manevi anlamda değeri çok yüksek bir protokol imzalanacaktır. Trakya’nın güzellikleri Mersin’de, Mersin’in güzellikleri de Trakya’da bu vesileyle paylaşılacaktır. Siz burada bir topluluk olarak bulunuyorsunuz ama ülke çapında hatta sınır ötelerimizde büyük bir aile olduğunuzu biliyoruz. Akdeniz’in ve ülkemizin inci ve öncü şehrimizde sizleri ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

“+1 Duvarlar” adlı 4. kişisel fotoğraf sergisi düzenlendi “+1 Duvarlar” adlı 4. kişisel fotoğraf sergisi düzenlendi

PROTOKOL İMZALANDI

Konuşmaların ardından plaket töreni gerçekleştirilirken Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafındna gönderilen Karacakılavuz el dokuması kilimini Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kayatepe’ye hediye etti. Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kayatepe ve Batı Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Necmi Işıksal hazırlanan “Kardeş Cemiyet” protokolüne imza atarken, Çerkezköy Ticaret Odası Başkanı Süleyman Kozuva ve Mersin Ticaret Odası Başkanı Ayhan Kızıltan da şahitlik ederek protokole destek oldu.

ADANA DEMİRSPOR MAÇINI İZLEDİLER

Tekirdağlı gazeteciler gezinin üçüncü ve son gününde Çukurova Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği mangal partisine katıldı. Burada meslektaşlarıyla birlikte tarihi Taşköprü’nün manzarasında unutulmaz bir gün geçiren gazeteciler Yeni Adana Stadyumuna geçerek iş insanı Süleyman Kozuva’nın sponsoru olduğu Adana Demirspor’un Arabam.com Konyaspor karşılaşmasını izledi. Karşılaşmanın ardından gazeteciler karayolu ile Tekirdağ’a hareket etti. Uzun ve yorucu yolculuğa nazaran gazeteciler geziden memnun olurken, gezide emeği geçenlere teşekkür ettiler.