Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından parklarda, meydanlarda, refüjlerde, mezarlık alanlarında ve mesire yerlerinde uzayan çimler biçiliyor, yeşil alanlar yaban otlarından arındırılıyor, çöpler toplanıyor, bozulan kaldırımlar tamir ediliyor, şehir mobilyaları onarılıyor ve süs havuzları bakımdan geçiriliyor.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Büyükşehir ekipleri tarafından ağaçlar da budanmaya başlandı. Ayrıca parklar ve yeşil alanlarda ağaç varlığını arttırmak amacıyla fidanlar dikiliyor. Öte yandan kaldırımlar üzerinde bulunan ağaçların daha sağlıklı bir şekilde gelişebilmelerine imkân sağlamak ve korunaklı olması amacıyla etrafları ızgaralı kaldırım taşlarıyla çevriliyor.

"GÜZEL TEKİRDAĞ'IMIZA ESTETİK BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRIYORUZ"

Halkın nefes aldığı alanların temizlik ve bakımlarına özen gösterdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Halkımızın rahat nefes aldığı, sosyalleştiği ve sevdikleriyle birlikte vakit geçirdiği parklarımız ve yeşil alanlarımızda çalışmalarımızı kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza kent yaşamı içerisinde doğal alanlar sunarken güzel Tekirdağ'ımıza estetik bir görünüm kazandırıyoruz. Yeşil alanlarımızın yılın her döneminde güzel, temiz ve bakımlı kalmasını sağlamak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek" dedi.