Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mezarlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, mezarlıklardaki bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalar kapsamında 2020 yılında 50 mezarlığın çevre duvarları yapılırken, 100 mezarlığın çevre ihata duvarlarının yapım işi ihale aşamasına geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ihale aşamasındaki ihata duvarlarının yapım işinin yıl içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

MEZARLIĞI ZİYARET EDENLERE KUR’AN-I KERİM DAĞITILDI

Öte yandan il genelindeki camilerin çeşitli eksiklerinin de giderildiğini belirten Başkan Albayrak; Eski Şehir Mezarlığı’nda Bay ve Bayan 2 adet mescit yapımı, 16 m2 çağında Osmanlı Mimarisi kümbet şadırvanın yapılması işinin de büyükşehir belediyesi ekiplerince gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Albayrak, son 6 içerisinde mezarlık önünde ziyaretçilere 10 bin adet Mealli Kur’an-ı Kerim ve 5 bin adet ilmihal kitabı dağıtıldığını belirtti.

YAŞLI VE ENGELLİLER İÇİN GOLF ARACI TAHSİS EDİLECEK

Yaşlı ve engellilerin mezarlık ziyaretleri için de kolaylıklar sunulduğunu kaydeden Başkan Kadir Albayrak, büyükşehir belediyesi bünyesinde vatandaşlara golf aracı tahsis edildiğini söyledi. Öte yandan sadece il içerisinde değil, il dışında yaşayan Tekirdağ nüfusuna kayıtlı vatandaşların da cenaze işlerinde yardımına koşulduğunu söyleyen Albayrak, Tekirdağ nüfusuna kayıtlı ya da Tekirdağ’da ikamet edip farklı illerde vefat eden cenazelerin nakil işlemlerinin sürdüğünü kaydetti.