Kapaklı Gazetesi - Tüm gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlayan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin yaşayan abideleridir.” dedi.

“VATANSEVERLİĞİN YAŞAYAN ABİDELERİDİR”

Mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de yad eden Vali Yıldırım, şu sözlere yer verdi: “Büyük Millet Meclisi tarafından, 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik” rütbesi ve “Gazilik” unvanı verilmiştir. Bu anlamlı günü, “Gaziler Günü” olarak gururla kutlamaktayız. Bugün yaşadığımız topraklar üzerinde huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabiliyorsak, Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimiz sayesindedir. Vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğrunda şehit olmayı göze almış kahraman Gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin yaşayan abideleridir.

“ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Cennet Vatanımız, bizlere Şehitlerimizin ve Gazilerimizin emanetidir. Sizlerin bu kutsal emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi daha güçlü, daha modern daha müreffeh bir hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Milletimiz, Sizleri her zaman sevgi ve saygıyla anmaktadır. Bununla birlikte, devletimizin tüm kurum-kuruluşları ve imkânları ile Şehit ailelerimizin ve Gazilerimizin yanlarında olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz Şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman Gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize; onların ve şehitlerimizin değerli ailelerine minnet, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”