Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Yıldırım, “Son zamanda görüyoruz ki tekrar Covid-19 artıyor. Onun için herkesin yine aynı şekilde tedbirli olması lazım. Yeni bir kapanma dönemi yaşamamamız için” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Valiliği Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İl İstihdam Kurulu Üyeleri katıldı.

“HAZIRLIKLARI YAPIYORUZ”

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okullar ile ilgili birtakım talepleri olduğunu kaydeden Vali Aziz Yıldırım, “Bazılarında açılış, bazılarında kapanma talepleri var. Onların hepsini burada görüşelim istedik. Ondan sonra da arkadaşlarımız da kendi fikirlerini beyan etsinler ve kararlarımızı oluşturalım diye toplandık. 1 Temmuz’da neredeyse tamamen Covid-19 tedbirleri kaldırıldı. Neredeyse diyorum çünkü maske, sosyal mesafe, el hijyeni tedbirleri hiçbir zaman kaldırılmadı ama işyerlerimizi açtık okullarımızı açma hazırlıkları yapıyoruz.” dedi.

“TEDBİRLERİ HATIRLATALIM”

Son zamanlarda Covid-19 vakalarının tekrar arttığını kaydeden Vali Yıldırım, “Onun için herkesin yine aynı şekilde tedbirli olması lazım. Yeni bir kapanma dönemi yaşamamamız için. Sizler de etrafınızda sesinizi duyurabildiğiniz yerlere lütfen söyleyin. En azından maske, sosyal mesafe konusuna herkes lütfen dikkat etsin, sayılarımız yükselmesin. Mensup olduğunuz kurumun üyelerine tedbirleri hatırlatalım.” ifadelerini kullandı.

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ PROJELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Daha sonra Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen tarafından Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün 2021 yılı faaliyet ve çalışmaları hakkında bir sunum yapıldı. Ardından engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerden tahsil edilen idari para cezalarının kullanımı hakkında karar vermeye yetkili komisyona sunulacak olan 2021 yılı 3. Dönem başvuru rehberi kapsamında Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne sunulan engelli ve eski hükümlü projeleri görüşüldü. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Tekirdağ’daki okullarca açılacak/kapatılacak olan alan dal ve taleplerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.