Kapaklı Gazetesi - Geçtiğimiz günlerde BirGün’de yayımlanan bir haberde, Tekirdağ’da gazete bayileri önünde yoğunluk oluşturduğu gerekçesi ile gazetelerin polis tarafından toplandığı iddia edildi. Olaya ilişkin inceleme başlatan Tekirdağ Valiliği, haberi yalanladı.

Söz konusu olayla ilgili herhangi bir karar alınmadığını ve böyle bir uygulamanın gerçekleşmediğini belirten Valilik, açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Tekirdağ ilimizde 01.05.2021 tarihinde “önünde yoğunluk oluşuyor” diye gazete bayilerinden gazetelerin toplatıldığına ve gazete almak için gidenlerin gazete bulamadıklarına dair haberlerin bazı yazılı basın ve sosyal medyada yer aldığı görülmektedir.

İlimizde Valiliğimiz ve hiçbir Kaymakamlığımızda bu doğrultuda bir karar alınmamış, böyle bir uygulama yapılmamış, böyle bir durumun varlığına dair bir şikayet veya müracaata da rastlanılmamıştır.

Anayasamızda güvenceye alınan “basın özgürlüğü ve habere ulaşma hakkı”, kanunlar çerçevesinde Devletimizin bütün kurumlarıyla titiz bir şekilde korunmaktadır.

Bu tür iftira ve provokasyon niteliğindeki haberlerle ilgili yasal haklarımız kullanılarak suç duyurusunda bulunulacaktır.”

İŞTE O HABER

BirGün’de yayımlanan haber ise şu şekilde:

“Tekirdağ’da bir BirGün okuru, gazete almak için bayiye gittiğinde, raflarda hiç gazete bulamadı. İddiaya göre bunun nedeni ise saat 15.00’ten itibaren polislerin “gazete satışının yoğunluk yarattığını” öne sürerek, gazeteleri toplatması. Ancak “tam kapanma” kararının ardından açıklanan İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde, gazete satışlarının engellenmesine dair hiçbir madde yok.

Gazete bulamayan yurttaşlardan biri, gazetelerin toplatılmasına ‘keyfi bir karar’ diyerek tepki gösterdi: “Belirli bir saatten sonra gazete satışı olup olmayacağına dair hiçbir açıklama yapılmadı. Memlekette kongreler lebaleb yapılırken bizim gazete almamız nasıl yasaklanabilir?”