Kapaklı Gazetesi - Sağlık Bakanlığınca kamu-özel sektör iş birliğiyle başlatılan "Şehir Hastaneleri Projesi" kapsamında yapımı tamamlanan, son teknolojik cihazların kullanıldığı İsmail Fehmi Cumalıoğlu Tekirdağ Şehir Hastanesi törenle hizmete girdi. Herkesi sitemizde bulunan listemizi incelemeye davet ediyorum.

Hastanenin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Bugün resmi açılışını yaptığımız İsmail Fehmi Cumalıoğlu Tekirdağ Şehir Hastanesi her bakımdan şehrimizin iftihar kaynağı olacak bir eserdir." ifadelerini kullandı.

‘’VATANDAŞLARIMIZIN GÜVENİNE LAYIK OLMAK İÇİN TER DÖKÜYORUZ’’

Cumhurbaşkanı olduktan sonra Tekirdağ’a beşinci kez geldiğini belirten Başkan Erdoğan, ‘’Tekirdağ'da olmaktan sizlerle hasret gidermekten büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Cumhurbaşkanı olarak Tekirdağ'a beşinci ziyaretimiz. Daha önce Başbakan olarak farklı vesilelerle şehrimize geldik. Seçim dönemi olsun olmasın hemen her yıl Tekirdağ'ı ziyaret ederek sizlerin derdine, sevincine ortak olduk. Biz birileri gibi yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı sağa, sola değil, yabancı medya organlarına hiç değil, doğrudan milletimize anlatıyor, milletimizin icazetini arıyoruz. Ülkemizle ilgili meselelerimizi de yine milletimize danışıyor, onlarla istişare ediyoruz. Seçim meydanlarında ne söz verdiysek göreve geldiğimizde onları tek tek hayata geçirmenin çabası içindeyiz. Girdiğimiz her seçimde bize görev veren, yetki veren, sorumluluk yükleyen vatandaşlarımızın güvenine layık olmak için ter döküyoruz.’’ dedi.

"HİZMET GÖTÜRENE ÇAMUR ATMAYI MARİFET ZANNETTİLER"

Konuşmasında ünlü ozan Neşet Ertaş’ın ‘Yar İmiş Meğer’ şarkısından dizelere de yer veren Başkan Erdoğan, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü; ‘’Biz de ülkemizin 81 vilayetine giderek insanımızla gönülden gönüle kurduğumuz o yolu hep canlı, diri tutmanın derdindeyiz. Girdiğimiz her seçimde bizi zafere taşıyan, 18 yıldır bizi iktidarda tutan sır, 83 milyonun her biriyle tesis ettiğimiz işte bu sarsılmaz bağdır. Ancak 18 yıllık iktidarlarımız döneminde elde ettiğimiz başarıları kömüre, makarnaya, bir torba pirince bağlayanlar oldu. Milletten teveccüh göremeyenler, milletin takdirine mazhar olamayanlar, milleti tahkir ederek kendilerini avutmaya çalıştılar. Bunlar emek vermek, gayret etmek, üretmek yerine, çalışana, üretene, hizmet götürene çamur atmayı marifet zannettiler. Milleti anlamak, milletin derdine ortak olmak yerine, Ankara'daki sırça köşklerinden, gazetelerdeki köşelerinden milleti aşağılamayı tercih ettiler.’’

‘’BU MİLLET OYUNU BİR TORBA KÖMÜRE SATMAYACAK KADAR ŞEREFLİ’’

15 Temmuz darbe gecesine dair de hatırlatmalarda bulunan Erdoğan, ‘’15 Temmuz gecesi iradesini korumak için tanklara meydan okuyan bu milletin oyunu bir torba kömüre, bir paket makarnaya satmayacak kadar şerefli, onurlu, haysiyetli bir millet olduğunu bir türlü anlayamadılar. Eski Türkiye bakiyesi bu elitist, bu kibirli zihniyetin son günlerde yeniden hortladığını görüyoruz. Unvanı kimi zaman gazeteci, kimi zaman sanatçı, kimi zaman akademisyen, kimi zaman da siyasetçi olan bu kifayetsiz muhterisleri artık biz de milletimiz de çok iyi tanıyoruz. Biz bunlara rağmen ülkemize hizmet vasıtası olarak gördüğümüz siyaseti milletin arasında, yine milletimizle birlikte yapmayı sürdüreceğiz. Ülkemize hizmet vasıtası olarak gördüğümüz siyaseti yine milletimizle birlikte yapmayı sürdüreceğiz. Uykumuzdan, ailemizden, vaktimizden fedakarlık yaparak ülkemizi kalkındırmak için daha çok koşturacağız. Seçim meydanlarında ne söz verdiysek, göreve geldiğimizde onları tek tek hayata geçirmenin çabası içindeyiz. Girdiğimiz her seçimde bizi zafere taşıyan, 18 yıldır bizi iktidarda tutan sır, 83 milyonun her biriyle tesis ettiğimiz sarsılmaz bağdır.’’ dedi.

‘’HAYRABOLULU FEHMİ ABİYİ ÖLÜMSÜZ HALE GETİRECEĞİZ’’

Tekirdağ Şehir Hastanesine Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu’nun isminin verildiğini söyleyen Erdoğan, ‘’Bugün resmi açılışını yaptığımız veya yapmakta olduğumuz İsmail Fehmi Cumalıoğlu Tekirdağ Şehir Hastanesi her bakımdan şehrimizin iftihar kaynağı olacak bir eserdir. Siyasetçiliğinde çok iyi tanıdığımız değerli bir büyüğümüz, ağabeyimiz. Helikopterle yolda gelirken Meclis Başkanımız Mustafa bey dedi ki 'Fehmi Bey, buralı. Aynı zamanda da doktor.' Bakanlık yapmış, partimizin en üst kademelerinde o zaman bulunmuş olan bir ağabeyimizdi. Dedik ki ya ne düşünüyoruz, buraya yakışacak, Fehmi ağabeyimizi de ölümsüzleştirecek olan böyle güzel bir eserdir. Hem siyaset hem devlet adamı olarak bütün bunların yanında aynı zaman da Fehmi ağabeyimiz şairdi. İyi bir şairdi, iyi bir kalemşordü. Şimdi bu hastanemize onun adını vererek burayı bu şekilde inşallah onunla ve Hayrabolulu Fehmi ağabeyle ölümsüz hale getirmiş olacağız.’’ Şeklinde konuştu. Erdoğan’ın konuşmalarının ardından hastanenin açılış törenine geçildi.

566 YATAK KAPASİTESİNE SAHİP

Akfen İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilen 566 yataklı şehir hastanesinde 124 poliklinik, 18 ameliyathane ve 102 yoğun bakım yatağı yer alıyor. Hastanede sağlık personeli haricinde 700 hizmet personeli istihdam edilecek. 159 bin metrekarelik inşaat alanına sahip hastanenin 297 araç kapasiteli açık otoparkı ve 1054 araç kapasiteli kapalı otoparkı bulunuyor.