Kapaklı Gazetesi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, Emniyet Müdürleri Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Atama kararına göre Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın Konya İl Emniyet Müdürlüğü görevine atandı. Yerine ise Ordu İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan göreve getirildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile boşta bulunan 4 Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevine atama yapılırken, 49 ilin Emniyet Müdürü değiştirildi. 17 emniyet müdürü merkeze çekildi. Bu illerden 14’ünün emniyet müdürü, polis başmüfettişliğine getirildi.

MEHMET ERDUĞAN KİMDİR?

Söz konusu kararname ile Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, 12.01.1969 tarihinde Gelibolu’da doğdu. Lise eğitimini Bursa’da, Üniversite eğitimini Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde tamamladıktan sonra 1991 yılında Polis Akademisinden mezun oldu. Sırasıyla İstanbul, Bayburt, Bilecik, Bursa, Van, Bursa ve İstanbul İllerinde değişik rütbelerde görev yaptı. 26 Ekim 2016 tarihli kararname ile EGM Özel Güvenlik Denetleme Başkanı olarak atandı. 19 Ağustos 2017 tarihli müşterek kararname ile atandığı Ordu İl Emniyet Müdürlüğü görevine 24 Ağustos 2017 tarihinde başladı. Son çıkan kararname ile Erduğan, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü görevine atandı. Erduğan evli ve 2 çocuk babasıdır.