Kapaklı Gazetesi - Şehrin temizliğini sağlamak adına çalışmalarını sürdüren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yeni alınan 5 adet elektrikli çöp toplama makinesi ile vatandaşlara hizmet verecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde alınan elektrikli çöp toplama araçlarını inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, araçların sistemi hakkında teknik personelden bilgi aldı.

“ÇEVRE TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARINDA GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTIK”

Alinan araçlar hakkında açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak çevre temizliğine büyük önem veriyoruz. Çevreye duyarlı hizmet anlayışı ile 11 ilçemizde gerçekleştirdiğimiz temizlik çalışmalarımızda kullanmak üzere 5 adet elektrikli çöp toplama makinesini bünyemize katarak araç filomuzu genişlettik. Çevre dostu Tekirdağımızda vatandaşlarımızın; huzurla dolaşacağı temiz cadde ve meydanlara sahip olmaları için, çevre temizliği çalışmalarında gücümüze güç kattık. Yeni alınan araçlarımızın şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

“ÇEVRE TEMİZLİĞİ, ÇEVRE DOSTU ARAÇLARLA YAPILACAK”

Araçların teknik detayları hakkında da bilgi veren Başkan Albayrak, şunları söyledi: “Yeni alınan Temizlik makinaları, elektrik enerjisiyle çalıştığı için sıfır emisyon çevre dostu araç olma özelliğine sahip. 240 Litre çöp toplama haznesine sahip araçlar, sessiz çalışır ve toz toplama filtre sistemi sayesinde toz üretmez. Ayrıca ergonomik yapısı ile büyük araçların çalışması mümkün olmayan alanlarda (Dar alanlar, kaldırımlar vb. ) sigara izmariti, çekirdek kabuğu vb. çöplerin vakum yöntemiyle toplanmasını sağlar.

“11 İLÇEDE HERGÜN 354 KM YOL TEMİZLENİYOR”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından, 294 personel, öz mal ve kiralık olmak üzere toplam 86 araç ve iş makinesi ile 11 ilçede, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bulunan 21 bulvar, 198 cadde, 15 meydan, 19 sokak ve 7 sanayi sitesinde toplam 354. 700 metre yolun temizlik faaliyetleri büyük bir titizlikle sürdürülmektedir.”