Marmaraereğlisi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı konserle vatandaşlar Cumhuriyet coşkusunu yaşadılar.

Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyetin 95. yılı etkinlikleri Sultanköy Mahallesi’nde gerçekleştirilen Cumhuriyet korteji ve Suzan Kardeş ile son buldu. Cumhuriyet Korteji kapsamında Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın da katılımıyla Sultanköy Mahallesi girişinde toplanıldı. Korteje katılan yaklaşık 2 bin kişi; Onuncu yıl marşı ve İzmir marşı eşliğinde meşalelerle Cumhuriyet coşkusunu yaşadılar. Kortej konser alanında son buldu.

“ANDIMIZ VAZGEÇİLMEZ DEĞERİMİZDİR”

Konser öncesi CHP Marmaraereğlisi Gençlik Kolları Başkanı Murat Us, tüm seyircilerle birlikte andımızı okuyarak andımızın milli bir değer olduğunu ve vazgeçilmezliğini söyledi. Sunucu Hakan Doğanay’ın şovunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Marmaraereğlisi Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Tütün, tüm vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak 29 Ekim’in çağdaş demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluğu gün olduğunu belirtti.

‘’AYDINLIK YARINLARIMIZIN KORUYUCUSU OLACAĞIZ’’

Başkan Yardımcısı İrfan Tütün’ün ardından sahneye davet edilen Başkan Uyan, Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yılını yaşamanın gurunu yaşadığımızı belirterek, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti gençlerimize emanet ettiğini, her 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramımızı daha büyük bir coşkuyla kutladığımızı ve Cumhuriyet değerlerinin vazgeçilmezimiz olduğunu söyledi. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Cumhuriyetimizin 100. yılını işaret ederek; “95. Yılda buradayız ve Atatürk ilke ve devrimlerinin bekçisiyiz, 100. Yılında da, sonsuza kadar da Cumhuriyetimizin ve Atatürk ilke ve devrimlerimizin siz aydınlık yarınlarımızın koruyucusu olacağız “dedi.

“CUMHURİYET SİZ GENÇLERE EMANET”

Başkan Uyan, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “29 Ekim 1923’te Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde, büyük bir kurtuluş mücadelesinin ardından çok zor şartlar altında kurulan Cumhuriyetimizi, sonsuza dek yaşatabilmek için her vatandaşımızın Cumhuriyet değerlerini koruma ve yaşatma sorumluluğu vardır. Bu değerleri koruyabilmek ve geleceğe taşıyabilmek de, Cumhuriyet’in kazanımlarına sahip çıkmak ve ecdadımızın bu değerleri kazanmak için verdiği amansız mücadeleyi iyi öğrenmek ve özümsemekle mümkündür. Bayramları ‘bayram’ yapan değerler kesinlikle unutulmamalı ve bayram coşkusu da bu değerler etrafında bütünleşerek yaşanmalı ve yaşatılmalıdır. Bayramları bayram yapan özellik de, zaten budur. Bu duygularla, Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, ülkemizin kurtuluşu için canını, kanını hiçe sayarak Cumhuriyetimizi kuran tüm şehit ve gazilerimiz ile, bugüne kadar ülkemizin huzuru, birliği ve bütünlüğü için canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum. “

SUZAN KARDEŞ BALKAN TÜRKÜLERİNİ SESLENDİRDİ

Gecenin finalinde Rumeli ve Balkan türkülerinin usta yorumcusu Suzan Kardeş sahne aldı. 2 saate yakın sahnede kalan Kardeş, şarkılarıyla izleyicilere keyifli bir gece yaşattı. Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği konser sonrası Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan tarafından Suzan Kardeş’e çiçek takdim edildi.