Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ulu Önder Gazi Mustafa kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri çerçevesinde organize edilen “19’dan çok önce, 23’ten Sonsuza Senfonik Destan” konseri büyük ilgi gördü.

Süleymanpaşa Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde Cumhuriyet fikrinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün zihninde 1919’dan çok önce oluştuğu ve 1923’ten sonsuza kadar uzanacağı, destansı dille ve dönemin şahitlerinin anılarından yola çıkılarak anlatılıyor. Şef Göçmen’in yönettiği senfonik orkestra konserinde ayrıca, dramatik anlatıya özgün bestelerin yanı sıra Bülbülüm Altın Kafeste, İzmir’in Kavakları, Bu Gece Gelem Size Yar, Kimseye Etmem şikayet gibi dönem şarkıları da seslendirildi.

‘’EMEĞİ GEÇEN HERKESİ TEBRİK EDİYORUM’’

Konser sonunda Şef Musa Göçmen ile Devlet Sanatçısı ve Müzisyen Boğaçhan Sözmen’e birer çiçek vererek performanslarından dolayı tebrik eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, “Cumhuriyet fikrinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün zihninde nasıl oluştuğunu, harika ve destansı bir dille bizlere yansıtan bu eserin oluşmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Özel günlerimizde bu tür anlamlı etkinlikleri Tekirdağlı vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Senfonik Destan adlı konsere Başkan Albayrak ve eşi Gülseren Albayrak’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, protokol üyeleri ve sanatseverler katıldı.