Kapaklı Gazetesi - Malkara’da bir vatandaş, yolda bulduğu 6.000 TL’yi polise teslim etti. Paranın sahibine ulaştırılmasını sağlayan vatandaşın bu davranışı, “İnsanlık ölmemiş” dedirtti.

Olay, Malkara ilçesi Gazibey Mahallesi’nde meydana geldi. Mahallede yaya olarak gezen Mestan Açıkgöz, kaldırımda bir cüzdan fark etti. İçerisinde 6.000 TL olan cüzdanın sahibini kendi imkanları ile arayan Açıkgöz, bulamayınca cüzdanı Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim etti. Cüzdandaki kimlikten sahibini tespit eden polis ekipleri, Ali Mirik adlı vatandaşa ulaşarak cüzdanını teslim etti.

Köy Enstitüleri 84. kuruluş yıl dönümü kutlandı Köy Enstitüleri 84. kuruluş yıl dönümü kutlandı

“EMPATİ YAPTIK”

Vatandaşlık vazifesini yerine getirdiğini belirten Mestan Açıkgöz, “Gazibey Mahallesi’nde cüzdan ve bir miktar para buldum. Arkadaşlarımızla beraber empati yaptık. Vatandaşlarımızın işlerinin bozuk olduğunu ve bu parayı düşürdüğünde nereye vereceğini düşündüm. Sonrasında en yakın polis merkezine giderek içinde para dolu cüzdanı teslim ettim" dedi.

“ÇOK ŞÜKÜR İYİ ELLERE GEÇTİ”

Cüzdanının bulunmasına sevinen Ali Mirik ise, "Bugün kötü bir an yaşadık. Cüzdanımı kaybettim. Malzemeciye verecektim bende. Emniyete haber verdim. Bu cüzdan kötü ellere de geçebilirdi. Çok şükür iyi ellere geçti. Allah razı olsun Mestan abimizden." İfadelerini kullandı.