“Aydınlık Bir Şehir, Işıldayan Bir Nesil” temalı Resim Yarışması’nda dereceye giren yarışmacılara ödülleri, Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen bir törenle verildi.

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nın (TREDAŞ), çocuklara küçük yaştan itibaren enerji tasarrufu bilinci kazandırmak amacıyla düzenlediği “Aydınlık Bir Şehir, Işıldayan Bir Nesil” temalı Resim Yarışması’nın ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen törene, TREDAŞ Dağıtım Grup Direktörü Reşit Bilgili, yarışmacılar ve çok sayıda davetli katıldı.

‘’EN ÇOK YAPTIĞIMIZ ENERJİ İSRAFIDIR’’

TREDAŞ Dağıtım Grup Direktörü Reşit Bilgili, törende yaptığı konuşmada, enerjinin, sanayide, ulaşımda, ısıtmada kısacası toplumsal yaşamın başlangıcından itibaren insan yaşamı için gerekli olan önemli bir vazgeçilmez olduğunu söyledi. Gereksiz enerji tüketiminin ve kayıplarının azaltılması için tasarrufun şart olduğunu vurgulayan Bilgili, “Enerjide tasarruf, aynı işi daha az enerji ile yapmaktır, verimli biçimde kullanmaktır. Boşa yanan lambalar, bozuk musluklardan suyun boşa akması, televizyon, radyo, bilgisayar vb. araçları açık bırakmak, günlük hayatta en çok yaptığımız enerji israfıdır” dedi.

‘’ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ AŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ’’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın da teşvikleriyle son yıllarda Türkiye’de enerji verimliliğine yönelik farkındalık çalışmalarının arttığını hatırlatan Bilgili, “Bizler de bir enerji şirketi olarak üstümüze düşen en önemli görev olan; enerjiyi yeterli, kaliteli ve kesintisiz vermenin yanına bir de enerji verimliliğini ekleyerek tüm müşterilerimize enerji verimliliğini aşılamayı amaç edindik” diye konuştu. Bilgili, “Aydınlık Bir Şehir, Işıldayan Bir Nesil” resim yarışmasında, ilkokul öğrencilerinin ortaya çıkardıkları eserlerin kendileri için gurur kaynağı olduğunu da sözlerine ekledi. 

DERECEYE GİRENLERE TATİL HEDİYESİ

Yarışma kriterlerine göre değerlendirilen resimlerden 5’i ödüle layık görüldü. Yarışmanın birinciliğini Edirne Abalar İlkokulu’ndan Hamit Öztürk Kazandı. Özel Tekirdağ Mektebim İlkokulu’ndan Melek İnci İpek ikinci, Tekirdağ Cafer Tayyar İlkokulu’ndan Balım Kıyar üçüncü, Kırklareli Kocasinan İlkokulu’ndan Hasan Aydıncı dördüncü ve Edirne Abalar İlkokulu’ndan Beliz Kapancı beşinci oldu. Dereceye giren çocuklara bisiklet ve scooter hediye edildi. Ödül töreninin ardından yarışmacıların eserlerinden oluşan sergi de ziyarete açıldı.